Qingdao'daki Lojistik Koridoru SCO-DA, Girişimcilerimize Yeni Fırsatlar Sunuyor Qingdao'daki Lojistik Koridoru SCO-DA, Girişimcilerimize Yeni Fırsatlar Sunuyor

Kuruluşlar, mesajlarında, Xinhua'nın takipçilerini Çin ve hızla değişen dünya hakkında bilgilendirmede mükemmel bir iş çıkardığını belirterek Xinhua'yı içten ve sıcak bir biçimde tebrik etti. Kuruluşlar gönderdikleri mesajlarda, Xinhua'yı güvenilir, inanılır ve verimli bir bilgi kaynağı olarak selamlayarak, ajansın halkın sesini iletmeye ve kaliteli haber ürünleri ve hizmetleri sunmaya her zaman kendini adadığını söylediler.

Mesajlarda, Xinhua'nın küresel sahnede etkili bir medya kuruluşu olduğu belirtilerek, ajansın hem geleneksel hem de öncü teknolojileri kullanarak dünya çapında geniş bir izleyici kitlesine ulaştığı ve sürekli yeni teknolojilerin araştırılması ve geliştirilmesine bağlılığıyla değişen medya dünyasında ayakta kalarak benzerleri arasında örnek teşkil ettiği ifade edildi. Kuruluşlar mesajlarında, Xinhua ile ilişkilerindeki sürdürülebilirliği ve verimliliği vurgulayarak, Xinhua ile birçok alanda çalışmaktan çok memnun olduklarını, verimli ve uzun süredir devam eden işbirliğini güçlendirmeyi ve geliştirmeyi dört gözle beklediklerini söylediler.

Dünya çapındaki kuruluşlardan ve medya gruplarından Xinhua'ya toplam 148 kutlama mesajı geldi. Mesaj gönderenler arasında Agence France-Presse, Anadolu Ajansı, Al Jazeera Media Network, İtalyan haber ajansı ANSA, Alman haber ajansı dpa, Kore Merkezi Haber Ajansı, Ortadoğu Haber Ajansı, Prensa Latina, Reuters, Rossiya Segodnya, Güney Afrika'dan Independent Media, TASS, The Associated Press, Vietnam Haber Ajansı, Yonhap Haber Ajansı ve BM kuruluşları da yer alıyor. Xinhua Haber Ajansı, 7 Kasım 1931'de Çin'in doğusundaki Jiangxi eyaletinde bulunan Ruijin'de Kızıl Çin Haber Ajansı adıyla faaliyete başladı ve Çin'in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinde devrimci bir şehir olan Yan'an'da iken Ocak 1937'de adını Xinhua Haber Ajansı olarak değiştirdi. Yurtiçi ve yurtdışında 200'den fazla şubeye sahip olan Xinhua, dünya nüfusunun yarısından fazlasını kapsayan 15 dilde dünya çapında 8.000 kurumsal medya abonesine haber hizmeti sunuyor.

Editör: İRFAN KARSLI