Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Mirjana Spoljaric, Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin, çatışmalardan etkilenen insanlara sürdürülebilir şekilde hizmet edebildiğinden insani yardım çalışmalarını tamamlayıcı nitelikte bir kalkınma inisiyatifi olduğunu söyledi.

Bebinca tayfunu Çin'in Shanghai kentine ulaştı Bebinca tayfunu Çin'in Shanghai kentine ulaştı

CENEVRE, 4 Eylül (Xinhua) -- Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Başkanı Mirjana Spoljaric, Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin birçok ülke ve bölgede yerel altyapının iyileştirilmesine yardımcı olduğunu, temel hizmetler sağladığını ve küresel insani yardım çalışmalarına katkıda bulunduğunu belirtti. Spoljaric, kısa süre önce Xinhua ile yaptığı söyleşide, Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin, çatışmalardan etkilenen insanlara sürdürülebilir şekilde hizmet edebildiğinden insani yardım çalışmalarını tamamlayıcı nitelikte bir kalkınma inisiyatifi olduğunu söyledi.

Yetkili, Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin, bir insani yardım kuruluşu olarak insani yardım müdahalelerinin kısa vadeli değil, sürdürülebilir bir etkiye sahip olmasını sağlamak istediğini belirtti. Spoljaric, "Uzun süreli çatışma ortamlarında çalışan ve yaşayan insanların temiz su ve diğer kamu malları gibi temel hizmetlerden yararlanmaya devam edebilmelerini sağlamamız gerekiyor" dedi. Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı, "Bu tür durumlarda kalkınma yardımı ile insani yardım arasında ince bir çizgi bulunuyor ve bu noktada kalkınma aktörleriyle tamamlayıcı şekilde çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

Editör: Şeymanur Erbay