Knicks, galibiyet serisini 6 maça çıkardı Knicks, galibiyet serisini 6 maça çıkardı

BEİJİNG, 5 Şubat (Xinhua) Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları Cuma günü resmen başladı ve oyunlarda perdenin açıldığı açılış töreni, denizaşırı katılımcılardan büyük övgü aldı. 91 ülke ve bölgeden gelen delegasyonlar, inanılmaz ışık gösterileri ve muhteşem havai fişekler eşliğinde Ulusal Stadyum'da, yani Kuş Yuvası'nda biraraya gelerek Çin başkentinin dünyadaki ilk çift Olimpiyat şehri olmasına tanıklık etti. Kalabalığa katılarak yaklaşık 3.000 performansçının katıldığı töreni izleyen Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach, "Hepimiz heyecan verici bir açılış törenini dört gözle bekliyorduk. Tören, Beijing 2008'den hem çok farklıydı hem de onun kadar heyecan verici oldu" dedi. Uluslararası Spor Basın Birliği Başkanı Gianni Merlo, "Bu, Beijing 2008'in evrimi olan, büyük bir gösteri" dedi. Merli, Yaz Oyunları töreninin ihtişamından etkilenmişti ve modernize edilmiş yeni töreni de övdü.

Çin'in başkenti Beijing'deki Ulusal Stadyum'da düzenlenen Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde bir performans sergileniyor, 4 Şubat 2022. (Fotoğraf: Chen Yichen/Xinhua)

Dünyanın dört bir yanından gelen medya kuruluşlarının muhabirleri arasında yerini alan Tokyo Sports Press'den Masaru Komatsu, olağanüstü anların videosunu çekmek için durmaksızın cep telefonunu kullandı.30 yaşındaki muhabir "Beijing'de bu gece hava çok soğuk olmasına rağmen, tribündeki seyircilerin coşkusunu hissedebiliyorum. Açılış töreninin ne kadar heyecan verici olduğuna dair bir yazı yazacağım" dedi ve ekledi: "Havai fişeklerle geri sayımın tasarımını çok beğendim. Mavi ve yeşil havai fişekler kışı aydınlatıyor gibi." Tokyo Yaz Olimpiyatları'nı ve bazı uluslararası futbol etkinliklerini takip eden Belçikalı gazeteci Maarten Delvaux ise Beijing 2022'de ilk kez bir Kış Olimpiyatları'na katılıyor ve Çin'i ilk kez ziyaret ediyor. Performansları sahada görmekten heyecan duyduğunu belirten Delvaux, "Beijing 2008'de büyük bir tören düzenlendi. Bu biraz daha küçük, ama bence Çin'in kültürel unsurlarını daha çok barındırıyor" diye konuştu.

Çin'in başkenti Beijing'deki Ulusal Stadyum'da düzenlenen Beijing 2022 Kış Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni öncesinde bir performans sergileniyor, 4 Şubat 2022. (Fotoğraf: Yang Lei/Xinhua)

Katılımcı ülke ve bölgelerin sporcuları törene Çince karakterlerin vuruş sayısına göre sıralanarak katıldı. Almanya'nın en başarılı sporcularından Claudia Pechstein, büyük tezahüratlar arasında Alman bayrağını gururla taşıdı. Sekizinci kez Kış Olimpiyatları'nda yarışacak olan 49 yaşındaki sporcu, Xinhua ile yaptığı röportajda, "Bayrağımızı taşımak büyük bir onur, pastanın üzerindeki çilek gibi. Bu benim için şimdiye kadar kazandığım tüm madalyalarımdan daha fazla şey ifade ediyor" dedi. Oyunlarda görev alan 19 yaşındaki Rus gönüllü Yulia Temelidi, "Bu gerçekten modern ve düşük karbonlu bir tören" dedi ekledi: "Harika gösterilerden çok etkilendim, bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyorum."

Editör: İRFAN KARSLI