Yaşam

Uluslararası İnsani Dayanışma Günü'nde dayanışmayı ve paylaşımı teşvik etmek

20 Aralık, Uluslararası İnsani Dayanışma Günü olarak biliniyor. BM Genel Kurulu, dayanışma kavramını, 2 Aralık 2005'te, 21. yüzyılda halklar arasındaki ilişkilerin temelinde o...

Abone Ol

20 Aralık, Uluslararası İnsani Dayanışma Günü olarak biliniyor. BM Genel Kurulu, dayanışma kavramını, 2 Aralık 2005'te, 21. yüzyılda halklar arasındaki ilişkilerin temelinde olması gereken esas ve evrensel değerlerden biri olarak tanımladı. BM, bu çerçevede her yılın 20 Aralık gününü, Uluslararası İnsani Dayanışma Günü olarak ilan etti.

İsrail'in Tel Aviv kentinde, Çin'in yeni tip koronavirüs salgınına karşı mücadelesine dayanışma çerçevesinde Çin'in ulusal bayrağının renkleriyle aydınlatılan Tel Aviv Belediye Binası önünde bir kadın, Çin'i desteklemek için pankart taşıyor, 11 Şubat 2020. (Fotoğraf: Gil Cohen Magen/Xinhua)

Devam eden küresel Kovid-19 pandemisi sürecinde ortaya çıkan yeni zorluklar bağlamında, uluslararası dayanışmayı teşvik etmek daha da zorunlu hale geliyor.

26 Mart 2020'de ABD'nin Los Angeles kentinde çekilen fotoğrafta, Palos Verdes'teki Çin-Amerikan topluluğu tarafından toplanan bağışlar görülüyor. (Fotoğraf:Maggie Wang/Xinhua)

Bu özel günde, dayanışma kültürünü ve paylaşım ruhunu herkesin yararına teşvik etmenin önemi konusunda farkındalık yaratma fırsatını gelin hep birlikte yakalayalım.

Tıbbi malzeme yüklü Çin-Avrupa yük treni, Çin'in doğusundaki Jiangsu eyaletinde bulunan Lianyungang'daki Çin-Kazakistan lojistik terminalinden yola çıkıyor,14 Nisan 2020. (Fotoğraf:Wang Jianmin / Xinhua)
Belçika'nın Liege kentindeki Liege Havalimanı'nda, Belçika için yollanmış Çin tıbbi malzemeleri boşaltılıyor,16 Mart 2020. (Fotoğraf: Zhang Cheng/Xinhua)
Letonyalı katılımcılar, Çinli sağlık yetkilileri, uzmanları ve Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinden meslektaşları ile Letonya'nın başkenti Riga'da video konferansa katıldı,13 Mart 2020. (Fotoğraf:Janis/Xinhua)
Kanada'nın British Columbia eyaletinde bulunan Vancouver kentindeki Pacific National Exhibition'da, "WinterLights" arabalı etkinliği sırasında Noel Baba kıyafeti giymiş bir sanatçı ziyaretçileri selamlıyor, 12 Aralık 2020. (Fotoğraf: Liang Sen/Xinhua)
Myanmar hükümetinin Kovid-19 ile mücadele çalışmalarına yardım eden sağlık ekibinin üyeleri, Çin'in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde bulunan Kunming'deki Kunming Changshui Uluslararası Havaalanı'nda uçağa biniyor, 8 Nisan 2020. (Fotoğraf:Chen Xinbo/Xinhua)
3 Kasım 2020'de çekilen fotoğrafta, Çin'in doğusunda bulunan Shanghai'deki Çin Uluslararası İthalat Fuarı'nın maskotu Jinbao görülüyor. (Fotoğraf:Chen Fei/Xinhua)