IOM'nin Twitter paylaşımında, "3-9 Kasım tarihleri arasında, 958 göçmen denizden kurtarıldı ya da gitmelerine engel olundu ve Libya'ya geri gönderildi" ifadelerine yer verildi.

Uluslararası Göç Örgütü'nün verilerine göre, 2020 yılında şimdiye kadar aralarında 766 kadın ve 638 çocuğun da bulunduğu 11 bin 356 yasadışı göçmen kurtarıldı ve Libya'ya döndü. 236 göçmen hayatını kaybederken, 340 kişi de Orta Akdeniz rotasında kayboldu.

Örgüt, 2019 yılında 270 yasadışı göçmenin hayatını kaybettiğini, 992 kişinin kaybolduğunu, 9 bin 225 göçmenin ise kurtarıldığını ve Libya'ya geri döndüğünü kaydetti.

Libya'da, eski lider Muammer Kaddafi'nin 2011'de devrilmesinin ardından onbinlerce kişiyi ülkelerini terk ederek Akdeniz'i geçip Avrupa'ya ulaşmaya sevk edecek bir güvensizlik ve kaos durumu oluştu.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti

Uluslararası Göç Örgütü, kısa bir süre önce Libya'da sıkışıp kalmış 4 bin 800'den fazla göçmenin, IOM tarafından yürütülen ve Libya'da mahsur kalan kişilerin kendi ülkelerine dönmelerini sağlayan Gönüllü İnsani Geri Dönüş programına kaydedildiğini açıkladı.

Editör: İRFAN KARSLI