Çin'in karbondioksit emisyonlarını azaltma çabaları sürerken, Salı günü başlayan 8. Kubuqi Uluslararası Çöl Forumu, çölleşmiş bölgelerdeki enerji dönüşümü potansiyelinden daha iyi yararlanmayı ve sürdürülebilir kalkınma modeli geliştirmeyi amaçlıyor.

Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu Litvanya Cumhurbaşkanı: Kontrolsüz göç ulusal güvenlik sorunu

Çevrimiçi ve çevrimdışı olarak düzenlenen foruma 20 ülke, bölge ve uluslararası örgütten 400'ün üzerinde yetkili, bilim insanı, iş ve finans temsilcisi katıldı. Çin Bilim ve Teknoloji Derneği Başkanı Wan Gang, açılış töreninde video aracılığı ile yaptığı konuşmada, küresel ekolojik ilerleme ve sürdürülebilir kalkınmanın teşvik edilmesinin yanı sıra karbon emisyonu hedeflerine ulaşılmasına yardımcı olma amaçlı çabaların sürdürülmesi çağrısında bulundu. Çin, 2030 yılına kadar karbondioksit emisyonlarını en üst düzeye çıkarmak ve 2060 yılına kadar da karbon nötrlüğüne ulaşmak için çaba göstereceğini açıklamıştı.

BM Çölleşmeyle Mücadele Sözleşmesi'nin İcra Direktörü İbrahim Thiaw, video aracılığı ile yaptığı konuşmada, toprak yönetiminin iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olabileceğine işaret etti. Thiaw, "Çin'in iyi hazırlanmış bir bölgesel sahaya ait planlama sistemi var. Sistem, gıda güvenliği, çevre koruma ve kentsel-kırsal kalkınma için arazi kullanımını koordine ediyor" dedi. Kubuqi Uluslararası Çöl Forumu, 2007 yılından bu yana iki yılda bir düzenleniyor.

Editör: İRFAN KARSLI