Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek Çin ve ABD, iklim eyleminin güçlendirilmesi için bir araya gelecek

Birleşmiş Milletler, her yıl düzenlenen bu önemli gün ile çocuk haklarını koruma taahhütlerimizi teyit etmeyi amaçlıyor. Çocuklar, savaşlardan ve silahlı çatışmalardan en çok etkilenenler arasında bulunuyor. Uluslararası Çatışma Kurbanı Masum Çocuklar Günü, fiziksel, zihinsel ve duygusal istismarın kurbanı olan dünyanın her yerindeki çocukların çektiği acıyı kabul ederek dünyanın dört bir yanındaki çocukları korumaya yardımcı olma fırsatı veriyor.

Yemen'in başkenti Sana'da bir çocuk, devam eden savaş sırasında yıkılan bir evin önünden geçiyor, 29 Haziran 2019. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)
Yemen'in Hacca vilayetindeki Harad bölgesindeki bir sığınmacı kampında yerinden edilmiş bir çocuk su alıyor, 7 Nisan 2020. (Fotoğraf: Mohammed Alwafi/Xinhua)
Yemen'in Saada vilayetinde bir çocuk, devam eden savaş sırasında hava saldırılarında yıkılan dükkanlara bakıyor, 19 Mart 2020. (Fotoğraf: Mohammed Mohammed/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI