Kültür - Sanat ve Tarih

Ulusal Gün tatilinde 'Kırmızı turlar' öne çıktı

2021'de kırmızı turizme ilgi, ÇKP'nin yüzüncü yılıyla birlikte daha da yoğunlaştı. Çin'in çevrimiçi seyahat acentesi Ctrip'in rakamlarına göre, bu yılın ilk yarısında kırmızı...

Abone Ol

2021'de kırmızı turizme ilgi, ÇKP'nin yüzüncü yılıyla birlikte daha da yoğunlaştı. Çin'in çevrimiçi seyahat acentesi Ctrip'in rakamlarına göre, bu yılın ilk yarısında kırmızı turizm yapılan beldelerde rezervasyon hacmi geçen yıla göre iki katından fazla arttı.

Halk, Çin'in başkenti Beijing'deki ÇKP Tarih Müzesi'ni ziyaret ediyor, 1 Ekim 2021. (Fotoğraf: Li He/Xinhua) Halk, Çin'in başkenti Beijing'deki ÇKP Tarih Müzesi'ni ziyaret ediyor, 1 Ekim 2021. (Fotoğraf: Li He/Xinhua) Halk, Çin'in başkenti Beijing'deki ÇKP Tarih Müzesi'ni ziyaret ediyor, 1 Ekim 2021. (Fotoğraf: Li He/Xinhua)

Tatil boyunca, insanlar yağmurda bile Beijing'deki Çin Komünist Partisi (ÇKP) Tarih Müzesi'ni ziyaret etmek için kuyruğa girdi. ÇKP tarihi konulu serginin, çocukları bugünkü mutlu günlerin tadını çıkarmaya iteceğine ve gelecekteki gelişime olan güvenlerini artıracağına inanan emekli Hong Junling, "Eşim ve ben bir sonraki müze ziyaretimize torunumuzu da getirerek, ona parti mücadelesinin tarihçesini göstereceğiz" dedi. Shanghai'de açılan ÇKP Birinci Ulusal Kongresi'nin anıtı da ziyaretçiler için popüler bir destinasyon oldu. Üniversite öğrencisi Liu Yiwen, "Parti üyeliği için başvuruyorum ve anıttaki ÇKP'nin büyük kurucu ruhu hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorum" dedi.

Çin'in doğusundaki Shanghai'da yer alan Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) birinci Ulusal Kongresi Anıtı'nda turistler özçekim yapıyor, 3 Ekim 2021. (Fotoğraf: Wang Xiang/Xinhua) Çin'in doğusundaki Shanghai'da yer alan Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) birinci Ulusal Kongresi'nin yapıldığı yerde turistler fotoğraf çektiriyor, 3 Ekim 2021. (Fotoğraf: Wang Xiang/Xinhua) Çin'in doğusundaki Shanghai'da yer alan Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) birinci Ulusal Kongresi'nin yapıldığı yerde turistler fotoğraf çekiyor, 1 Ekim 2021. (Fotoğraf: Liu Ying/Xinhua)

Shanghai, yerel kırmızı turizmin gelişimini hızlandırmak için yayınladığı kılavuz ile, yörede 2025 yılına kadar Çin'deki kırmızı turizmin öne çıkmasını ve şehrin en çekici kırmızı turizm destinasyonlarından biri olmasını öneriyor.

Çin'in doğusundaki Shanghai'da yer alan Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) ikinci Ulusal Kongresi Anıtı'nı ziyaret eden turistler, 7 Ekim 2021. (Fotoğraf: Liu Ying/Xinhua)

Çin Turizm Akademisi direktörü Dai Bin, devrimci mirasa sahip yerlerin ve anıtların gelecekte ziyaretçilere daha açık ve uygun olması gerektiğini söyledi ve zamanın nasıl değiştiğini göstermek ve vatanseverliği ateşlemek için ziyaretçilerle daha fazla etkileşim çağrısında bulundu.