MOSKOVA, 31 Ağustos (Xinhua) -- Ukrayna ordusunun Rusya'nın Belgorod bölgesine düzenlediği saldırıda 5 kişi hayatını kaybederken, 37 kişi de yaralandı. Bölge Valisi Vyacheslav Gladkov, Cuma akşamı Telegram kanalında yaptığı açıklamada, Ukrayna silahlı kuvvetlerinin Belgorod ve çevresini Vampire çoklu roketatar sistemi kullanarak misket bombalarıyla vurduğunu, bu saldırıların ciddi kayıplara ve hasara neden olduğunu belirtti.

Çinli otomobil üreticisi Changan yüksek kaliteli elektrikli araç markası AVATR'ı Tayland'da tanıttı Çinli otomobil üreticisi Changan yüksek kaliteli elektrikli araç markası AVATR'ı Tayland'da tanıttı

Vali, "Saldırıda ağır yaralanan bir kadın ve dört erkek ambulans gelmeden önce olay yerinde hayatını kaybetti" dedi. Saldırıda 6'sı çocuk olmak üzere toplam 37 sivilin yaralandığını ve yaralıların tamamının tedavi için Belgorod'daki tıbbi tesislere sevk edildiğini belirten Gladkov, durumu kritik olanlar arasında 7 yetişkin ve 3 çocuğun bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Gladkov, saldırının Belgorod'da büyük çapta maddi hasara neden olduğunu, iki apartmanın çatı ve pencerelerinin kırıldığını, sosyal tesisler ile ticari mülklerin cam ve cephelerinin zarar gördüğünü, şehrin dış mahallelerinde çıkan yangının ise kontrol altına alındığını belirtti. Vali ayrıca, Belgorod kentinin hemen güneyinde bulunan Dubovoye köyünde, bir alışveriş merkezi yakınındaki saldırıda 13 aracın hasar gördüğünü, iki ev, bir araba ve bir garajın ise yandığını söyledi.

Kaynak: rss