Bosch Yönetim Kurulu Başkanı: Çin, tüketici pazarından inovasyon üssüne dönüşüyor Bosch Yönetim Kurulu Başkanı: Çin, tüketici pazarından inovasyon üssüne dönüşüyor

KİEV, 23 Kasım (Xinhua) -- Ukrayna Parlamentosu Çarşamba günü Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi'nin Rus ve Belarus savunma sanayilerine 50 yıllık yaptırım uygulama kararını onayladı. Hükümete bağlı Ukrinform haber ajansının bildirdiğine göre sektörel yaptırımlar, başka devletlerin vatandaşları aracılığıyla yapılanlar da dahil olmak üzere Rusya ve Belarus'ta mukim kişilerle ticari faaliyetlere yasak getiriyor.

Önlemler ayrıca askeri ve çift kullanımlı mallarla ilgili operasyonlarda Rusya ve Belarus'ta mukim kişiler lehine olan ekonomik ve mali yükümlülüklerin sona erdirilmesini öngörüyor. Yaptırımlar uyarınca Rusya ve Belarus'ta mukim kişilere teknoloji ve fikri mülkiyet haklarının transferi ve bu kişilerin katıldığı proje ve sanayi programlarının uygulanması da yasaklanıyor. Ukrayna, çatışma nedeniyle Rus tüzel kişiliklerine ve bireylere karşı bir dizi kısıtlayıcı tedbir getirmişti. Kiev ayrıca Belarus'u, Rusya-Ukrayna çatışmasındaki rolü nedeniyle suçluyor.

Editör: Şeymanur Erbay