Çin ve Somali ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Somali ikili ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

KİEV, 27 Şubat (Xinhua) -- Ukrayna Başbakanı Denis Şmıgal, Rusya ile yaşanan çatışmaya rağmen ülkedeki işletmelerin yüzde 90'ından fazlasının faaliyetlerine yeniden başladığını belirtti. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Pazartesi günü düzenlenen "Ukrayna Malı" temalı iş forumunda konuşan Şmıgal, "Bugün Ukrayna'daki işletmelerin yüzde 90'ından fazlası yeniden faaliyete başladı ve savaş öncesi kapasitelerine geri dönüyorlar" dedi. Şmıgal en hızlı toparlanan sektörler olarak inşaat, tarım, iç ticaret ve işleme sanayisini saydı.
Başbakan, çatışmalar sürerken Ukraynalı işletmelerin ayakta kalmalarına yardımcı olan başlıca faktörlerin uyum kabiliyeti, kriz yönetimi ve devletin destek programları olduğunu belirtti. Ekim 2023 itibarıyla Ukrayna'da 840 civarında işletme, ülkenin daha güvenli bölgelerine taşındı. Ukrayna Merkez Bankası'na göre ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılası 2022'deki yüzde 29,2'lik daralmanın ardından 2023'te yüzde 5 arttı.

Editör: Şeymanur Erbay