Politika

Ukrayna 150 adet bölgesel savunma birimi kuracak

KİEV, 19 Ocak (Xinhua) -- Bakanlığın yazılı açıklamasına göre, yeni kurulacak bölgesel savunma gücü ilk etapta toplam 10.000 askerden oluşacak ancak ihtiyaç duyulursa asker sa...

Abone Ol

KİEV, 19 Ocak (Xinhua) -- Bakanlığın yazılı açıklamasına göre, yeni kurulacak bölgesel savunma gücü ilk etapta toplam 10.000 askerden oluşacak ancak ihtiyaç duyulursa asker sayısı 130.000'e kadar çıkarılabilecek. Taburlar ülkenin 25 bölgesinin tamamına ve ilçelerinin her birine yerleştirilecek.

Açıklamaya göre, barış zamanlarında bölgesel savunma birimleri yalnızca sözleşmeli askerlerden oluşacak ancak "özel dönemlerde" gönüllü askerler de bu birimlere katılacak. Ukrayna'da bu ay başında, gerekirse ülkenin tüm nüfusunun vatanın korunmasına dahil olmasına izin veren ulusal direniş yasası yürürlüğe girdi. Ukrayna, ülkenin doğusundaki Donbas bölgesinde hükümet birlikleri ile silahlı gruplar arasında çatışmaların çıktığı 2014 yılından beri askeri ve savunma yeteneklerini güçlendiriyor. Söz konusu çatışmada yaklaşık 14.000 kişi hayatını kaybetmiş ve yaklaşık 40.000 kişi de yaralanmıştı.