Dünya

Uganda'dan altı aslanı öldürenlerle ilgili bilgi verene ödül

Uganda Yaban Hayatı İdaresi İletişim Müdürü Bashir Hangi yazılı bir açıklama yaparak, bu çirkin eylemin arkasındakilerin tutuklanmasına ve yargılanmasına yarayacak bilgi getir...

Abone Ol

Uganda Yaban Hayatı İdaresi İletişim Müdürü Bashir Hangi yazılı bir açıklama yaparak, bu çirkin eylemin arkasındakilerin tutuklanmasına ve yargılanmasına yarayacak bilgi getirene 10 milyon şilin (yaklaşık 2.857 ABD doları) ödül verileceğini duyurdu.

Hangi, "Aslanlarımızı öldürenlerin yasalar önünde hesap vermesi için kamuoyunu, isimlerinin gizli tutulması kaydıyla bilgi vererek (yaban hayatını korumaya yönelik) bu mücadelemize katılmaya çağırıyoruz" dedi. Bashir Hangi, "Yaban hayatı kaynaklarını korumak tüm Ugandalıların görevi ve yaban hayatına karşı işlenen her tür suçla mücadele için birlikte çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.

Ulusal yaban hayatı koruma kurumu Cumartesi günü aslanların zehirlenme sonucu öldüğünü doğrulamıştı. Uganda'da daha önce de zehirlenerek öldürülen aslanlar olmuştu. 2018'de aslanların sığırlarını öldürdüğünü söyleyen bölge sakinleri yine aynı parkta 11 aslanı zehirleyerek öldürmüştü. Yetkililere göre 2018'de 11 aslanın öldürülmesinden önce Uganda'da 400 aslan olduğu tahmin ediliyordu. Bu aslanlardan 100'ü Kraliçe Elizabeth Ulusal Parkı'nda bulunuyordu.

Uganda'nın ulusal parklarındaki aslanlar ülke turizminin en önemli cazibe unsurları. Uganda en çok turizm sektöründen döviz kazanıyor ve turizm gelirleri ülkenin GSYİH'sının neredeyse yüzde 10'unu oluşturuyor. Doğu Afrika ülkesi, doğa turizminden yılda 1,6 milyar ABD doları kazanıyor.