Xinhua

Uganda'da şempanze tarafından saldırıya uğrayan bebek ağır yaralandı

Abone Ol

KAMPALA, 25 Eylül (Xinhua) -- Uganda'nın batısındaki Hoima bölgesinde bir şempanze tarafından saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan üç aylık bir erkek bebek hastaneye kaldırıldı. Bubaale Kuzey Bölgesi Köyü Yerel Konsey Başkanı Fred Atugonza Salı günü Xinhua'ya yaptığı açıklamada saldırının Pazar günü akşam saatlerinde meydana geldiğini söyledi. Atugonza, "Şempanze, üç aylık kardeşini bahçedeki annesinin yanına götüren 13 yaşındaki çocuğa saldırdı" dedi.

Şempanzenin çocuğu etkisiz hale getirerek bebeği kaptığını ve bebeği yakınlardaki çiftliğe götürdüğünü belirten Atugonza, "Çocuk bağırarak komşuların dikkatini çekmiş. Ancak bebek o zamana kadar gözünden yaralanmış, eli ve ayak parmakları ezilmişti" ifadelerini kullandı. Yetkili, "Uganda Vahşi Yaşam Otoritesi liderlerini, toplum için tehlike oluşturdukları için bu hayvanların yerlerini değiştirmeye çağırıyoruz" diye ekledi.

Bölgedeki şempanze nüfusunun büyük ölçüde arttığını söyleyen Atugonza, "Bir şempanzeyi öldürmek mahkumiyete ve yıllarca hapis cezasına yol açabilir. Kanunları kendi ellerimizle uygulamak istemiyoruz ancak bu yıl çocuklarımıza yapılan dördüncü saldırı bu" dedi. Olay bölgesine komşu olan Kabwoya Yaban Hayatı Koruma Alanı'ndan sorumlu müdür Moses Africa yaptığı açıklamada tazminat sürecini başlatmadan önce mağduru ziyaret edeceğini söyledi.