SAN FRANCISCO, 2 Ağustos (Xinhua) -- ABD'li Uber Technologies şirketi ile Çinli otomobil üreticisi BYD, 100.000 yeni BYD elektrikli aracını Uber platformuna getirmek üzere yıllara uzanan stratejik ortaklık yaptıklarını duyurdu. Perşembe günü yapılan ortak açıklamaya göre ortaklığın Uber'in paylaşımlı yolculuk platformundaki Uber sürücülerinin BYD araçlarına yönelik uygun fiyatlar ve finansman imkanlarına ulaşımını sağlaması bekleniyor ve Avrupa ve Latin Amerika pazarlarından başlayarak Ortadoğu, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki pazarlara kadar genişlemesi planlanıyor. BYD, geniş model yelpazesi, üstün batarya performansı, düşük bakım ve tamir maliyetleri ve gelişmiş yapım kalitesiyle ön plana çıkan araçlarının paylaşımlı yolculuk hizmetleri için çok elverişli olduğunu belirtti. Şirketlerin Uber sürücüleri için elektrikli araç sahipliğinin toplam maliyetini düşürmeye yönelik ortak çabalarının, şarj, araç bakımı ve sigorta konusunda indirimlerin yanı sıra finansman ve leasing(finansal kiralama) fırsatları içerebileceği kaydedildi.

Çin ve ABD, savunma politikası koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi Çin ve ABD, savunma politikası koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi

BYD Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkanı Wang Chuanfu, "Uber ve BYD daha temiz ve daha yeşil bir dünya için inovasyonda bulunma kararlılığına sahip ve geleceğe yönelik olarak birlikte çalışmaktan heyecan duyuyorum" dedi. "Bu kendi türünde küresel boyuttaki en büyük anlaşma kapsamındaki ortaklığın sürücüler, müşteriler ve kentler için sağlayacağı faydalar konusunda çok heyecanlıyız" diyen Uber CEO'su Dara Khosrowshahi, "Elektrikli araçların faydalarını dünyada daha fazla kişinin görmesine katkıda bulunmaktan heyecan duyuyoruz" ifadelerini kullandı. İki şirket, gelecekte Uber platformunda kullanılacak BYD'nin otonom sürüş kabiliyetine sahip araçları konusunda işbirliği yapma sözü verdi.

Editör: Şeymanur Erbay