Çin Ejderha Teknesi Festivali’ne hazırlanıyor Çin Ejderha Teknesi Festivali’ne hazırlanıyor

Türkiye'nin en büyük ve önde gelen sanat fuarı Contemporary Istanbul (CI), Pazartesi günü, Kovid-19 pandemisi nedeniyle tarihinde ilk defa sanal olarak başladı.

Çevrimiçi düzenlenen basın toplantısında konuşan Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, "CI olarak sanal fuar çalışmalarımız vardı, ancak süreç bu planlarımızı hızlandırmamızı gerektirdi ve şimdi 15. edisyonumuzu sanal fuarımızla başlatıyoruz" dedi.

İstanbul'da gerçekleştirilen ve Türkiye'nin en büyük sanat etkinliği olan Contemporary Istanbul'un sanal versiyonu için oluşturulan sanal avatarlar sergi salonlarını ziyaret ediyor, 21 Aralık 2020. (Fotoğraf: Xinhua)

Çevrimiçi platform, ziyaretçilerin, galerilerin, koleksiyoncuların ve sanatçıların birbirleriyle etkileşime girmeleri ve sergilenen sanat eserlerini "Tanış ve Kaynaş" ("Meet and Greet") ve "Satıcı Oturumu" ("Seller Session") gibi özel sohbet odalarında tartışmaları için olanak sağlıyor. 11 ülkeden 550 sanatçıyı ve bin 500 sanat eserini ağırlayan fuar 6 Ocak'a kadar sürecek. Fuarın yüz yüze versiyonu önümüzdeki yıl ilkbaharda yapılacak.

Editör: İRFAN KARSLI