Genel

Türkiye Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda son şampiyon Çin'i yendi

Son Olimpiyat şampiyonu Çin milli kadın voleybol takımı, Pazar günü Türkiye karşısında 3-0 yenilerek şok bir mağlubiyet yaşadı. Antrenör Jenny Lang Ping'in takımı, Ariake Aren...

Abone Ol

Son Olimpiyat şampiyonu Çin milli kadın voleybol takımı, Pazar günü Türkiye karşısında 3-0 yenilerek şok bir mağlubiyet yaşadı. Antrenör Jenny Lang Ping'in takımı, Ariake Arena'da oynanan 25-21, 25-14 ve 25-14'lük üç set sonunda parkeden mağlup ayrıldı. Maçın en skorer ismi 18 sayıyla Türkiye takımından Ebrar Karakurt olurken, Eda Erdem Dündar ise 13 sayı kaydetti. Çin takımının en skorer ismi ise 13 sayı ile Zhang Changning oldu. Maç sırasında iki kez kenara alınan takım kaptanı Zhu Ting ise hayal kırıklığı yaratan performansıyla sadece dört sayı kaydedebildi.

Çinli oyuncular maç sonrası biraraya gelirken, Türk voleybol takımı oyuncuları (arkada) sürpriz galibiyetlerini kutluyor. (Fotoğraf: Ding Ting/Xinhua)

Zhu'nun Türkiye'deki VakıfBank Spor Kulübü'nden eski takım arkadaşı Cansu Özbay, "Zhu bize karşı hücum ederken savunma yapmaya gerçekten hazırdık, bize attığı topların neredeyse hepsini karşıladık" dedi. Çinli Zhang Changning ise "Bugün normal performansımızı sergileyemedik. Herkes çok üzgün. Umarım zihinsel olarak kendimizi toparlar ve bir sonraki maçta daha iyi oynarız" dedi.

Şampiyonlukla tamamladıkları Rio 2016'daki ilk maçlarında da 5 set oynadığı Hollanda'ya yenilen Çin, bir önceki Olimpiyat performansından cesaret bulabilir. Özellikle de 2016'da Hollanda takımını yöneten ismin şu an Türkiye Teknik Direktörü olan Giovanni Guidetti olduğu düşünülürse.