Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık,Katıldığı bir canlı yayında  “Aile Destek Programı” hakkında önemli açıklamalarda bulundu. "Türkiye Aile Desteği Programı'ndan yılda 4 milyon hanenin yararlanmasını hedefliyoruz.” ifadelerine yer veren Bakan Derya Yanık’ın açıklamaları sonrası vatandaşlar “Aile destek programı başvuruları ne zaman başlıyor ve nasıl yapılacak? Aile destek programı nedir, kimlere verilecek?” sorularına yanıt aramaya başladılar.

HKSAR Finans Sekreteri: Hong Kong ekonomisi yukarı yönlü eğilim gösteriyor HKSAR Finans Sekreteri: Hong Kong ekonomisi yukarı yönlü eğilim gösteriyor

aile destek paketi (2)

AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR? 

Türkiye Aile Destek Programı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ile dar gelirlerinin alım gücünü daha da artıracağız. Aile destek programları Haziran'da başlıyor. 2.5 milyon haneye 2.5 milyar tahsis ettik. Desteklerin kapsamını genişletecek çalışmaları sürdürüyoruz" açıklamalarıyla duyuru yapmıştı.

DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Türkiye Aile Destek Programı ilk destek ödemesi Kurban Bayramı öncesi verilecek.

DESTEKTEN KİMLER FAYDALANACAK?

İhtiyaç sahibi herkes destekten yaralanacak. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da destekten faydalanacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN, NEREDEN YAPILACAK?

'Türkiye Aile Destek Programı' başvuruları bugün (27 Haziran 2022 Pazartesi günü) başlıyor. Başvurular e devlet üzerinden alınacak. E-devlet kullanmayan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına(SYDV) ya da bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek başvurusunu yapabilecek.

https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru

aile destek paketi
DESTEK MİKTARI NE KADAR?

Hane başına 450 lira ile 600 lira arasında destek verilecek. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 lira ila 7 bin 200 lira arasında destek verilmiş olacak.
 

Editör: Seyran Bayır