İSTANBUL, 18 Mart (Xinhua) -- Türkiye'nin önde gelen bulaşıcı hastalıklar ve klinik mikrobiyoloji uzmanı olan Bülent Ertuğrul, Çin'in halk sağlığını önceleyen Kovid-19 önleme ve kontrol önlemlerinden övgüyle bahsetti.

İstanbul'daki Reyap Hastanesi'nde çalışan Ertuğrul, yakın zamanda Xinhua'yla yaptığı bir söyleşide, sosyal hayatı düzenleyen koronavirüs kısıtlamalarını, aşılama çalışmalarıyla entegre eden Çin'in, her zaman halk sağlığını ilk plana koyduğunu söyledi. Ertuğrul, "Aşı kampanyası, Çin'in koronavirüsle mücadelesinin kalbinde yer alıyor ve Çin, dünyada en fazla aşı yapan ülke konumunda" diye konuştu. Ertuğrul, "Ancak yüksek aşılama oranlarını yeterli görmeyen Çin, pandeminin daha fazla yayılmasını önlemek için kısıtlamaları sürdüren ve önlemler alan nadir ülkelerden biri" diye ekledi.

Çin, sürdürülebilir uçak yakıtı pilot programı başlattı Çin, sürdürülebilir uçak yakıtı pilot programı başlattı

Günlük Kovid-19 vakalarında yeni bir artışla karşılaşan Çin yakın zamanda kontrol önlemlerini güçlendirdi ve ülkenin bazı bölgelerinde katı seyahat kısıtlamaları uygulamaya başladı. Ertuğrul'a göre vaka sayılarındaki artış aslında sadece Çin'de görülmüyor, özellikle Omicron varyantından etkilenen birçok Avrupa ülkesinde de benzer artışlar yaşanıyor. Ertuğrul, "Vaka sayılarında dönemsel artışlar olacak, bunların bazıları hastaneye yatacak... ne yazık ki, bazılarını kaybedeceğiz" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI