Spor

Türk sporcular ve yöneticiler Beijing'e unutulmaz olimpiyat hatıralarıyla veda ediyor

İSTANBUL, 20 Şubat (Xinhua) Alp disiplini kayakçısı Özlem Çarıkçıoğlu oyunlar sırasında paylaştığı olimpiyat ruhunun yanı sıra birlik ve beraberlik duygusunu özellikle vurgul...

Abone Ol

İSTANBUL, 20 Şubat (Xinhua) Alp disiplini kayakçısı Özlem Çarıkçıoğlu oyunlar sırasında paylaştığı olimpiyat ruhunun yanı sıra birlik ve beraberlik duygusunu özellikle vurguladı ve bunların beklentilerinin çok üzerinde olduğunu söyledi. Çarıkçıoğlu, kısa süre önce Xinhua'ya verdiği demeçte, "Olimpiyat köylerinde uygulanan Kovid-19 bağlantılı kısıtlamalara rağmen diğer ülke sporcularıyla çeşitli faaliyetler için biraraya gelebildik" dedi. Çarıkçıoğlu, farklı ülke ve bölgelerden çok sayıda sporcu ile birlikte olmaktan, onları tanımaktan ve hikayelerini dinlemekten büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. 28 yaşındaki sporcu, olimpiyat oyunlarında geleneksel hale geldiği üzere "çok sayıda" olimpiyat rozeti topladığını ve takas ettiğini söyledi.

Çarıkçıoğlu aynı zamanda olimpiyatların açılışındaki geçit töreninde, Türk Olimpiyat Takımı'nın Çin alfabesine uygun olarak Yunanistan'ın ardından ikinci sırada yer almasını da hayatı boyunca hatırlayacak. Özlem Çarıkçıoğlu, "Her şeyden önce, yarışlarım sırasında yaşadığım anları ve duyguları unutamıyorum. Onlar biz sporcular için her zaman harika anlardır." dedi. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Spor Direktörü Erdem Doğan'a göre Beijing Kış Olimpiyatları'nın en önemli unsuru Çin'e bırakacağı miras olacak. Xinhua'ya verdiği demeçte Doğan, Çin'in 2008 Beijing Yaz Olimpiyatları'na ev sahipliği yaptıktan sonra yaz sporlarında büyük ilerlemeler kaydettiğini ve kalıcı gelişme sağladığını söyledi. Doğan, "Şimdi aynısını kış sporları için yapıyorlar" dedi.

Doğan'a göre Kış Olimpiyatları tesisleri sadece üst düzey sporcular için değil, gelecekte yeni sporcuların yetiştirilmesi için de inşa edildi. Doğan, "Tüm bu önemli spor tesislerinin yakın çevresine çok istisnai olarak büyük bir şekilde konaklama tesislerini inşa ettiler" dedi. Doğan, Çin'in dört ila sekiz yıl içinde tüm kış sporları etkinliklerinde büyük başarılar elde edeceğine inanıyor. Türk Kayak Vakfı Başkanı Atakan Alaftargil ise bu olimpiyatlara katılan tüm sporcuların tüm dünya siyasetini ve olumsuzlukları bir kenara bırakıp tamamen sportif anlamda birbirleriyle yarıştıklarını söyledi. Xinhua'ya konuşan Atakan Alaftargil, "Beijing Kış Olimpiyatları'nda güzel bir manzara izledik" dedi ve şöyle devam etti: "Beijing'de verilen mesajların galip geleceğini ve bundan sonraki kış olimpiyatlarında daha güzel sahneler göreceğimizi umuyoruz. Bir spor insanı olarak benim dileğim bu." Türkiye, Beijing Kış Olimpiyatları'na kısa kulvar sürat pateni, alp disiplini, kayaklı koşu ve kayakla atlama dallarında yedi sporcuyla katıldı.