İSTANBUL, 7 Şubat (Xinhua) -- Beijing Kış Olimpiyatları'na katılan Türk atletler sosyal medya hesaplarına çok sayıda fotoğraf ve video yükleyerek hayranlarının Çin'in başkentindeki harika deneyimlerinin keyfini çıkarmasını sağlıyor.

Twitter ve Instagram'da yaklaşık 50.000 takipçisi olan Türk kayakla atlama sporcusu Fatih Arda İpçioğlu Xinhua'ya verdiği demeçte hayranlarını sürekli güncel gelişmelerden haberdar ettiğini, çünkü birçoğunun Olimpiyat Oyunları, atmosfer ve yüksek teknoloji ürünü aletler ile özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak istedikleri söyledi. "Hepsi burada olmanın nasıl olduğunu merak ediyor ve paylaşımlarımdan çok etkileniyor. Birçok geri bildirim alıyorum" diyen 24 yaşındaki sporcu, paylaşımlarına gelen çok sayıdaki soruyu yanıtlamaya çalıştığını sözlerine ekledi.

İpçioğlu'nun "eğlence bölgesi" diye adlandırdığı Olimpiyat Köyü'ndeki eğlence tesisleri en fazla dikkat çeken yer. İpçioğlu, "Sporcuların gidip yüksek teknolojili oyuncaklarla oynadığı, hız treni deneyimi yaşadığı, dalış yaptığı ve sanal gerçeklik gözlükleri takarak uzaya gittiği bir yer" diye konuştu. Türk sporcu, takipçilerinin kafeteryadaki robotik dezenfeksiyon aracına da hayran kaldığını sözlerine ekledi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kimle eşleşti? Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde kimle eşleşti?

Beijing Olimpiyat Köyü'ndeki operasyon ekibine göre toplam 678 yemek rotasyonla sunuluyor ve bu yemeklerin bazıları Çin Yeni Yılı'na yönelik özel seçeneklere sahip. 28 yaşındaki alp disiplini kayakçısı Özlem Çarıkçıoğlu, Olimpiyat Köyü'nde çalışan Çinlilerin "son derece çalışkan, yardımsever ve nazik" olduğunu söyledi.

Çin'in başkenti Beijing'in kent merkezindeki Beijing 2022 Kış Olimpiyatları Olimpiyat Köyü'nde kalanlarla konuşan bir gönüllü, 27 Ocak 2022. (Fotoğraf: Li Ziheng/Xinhua)

Sporcu kafeteryasındaki her masaya yemek sırasında havadaki damlacıklara karşı koruma sağlamak üzere bir camekan yerleştirildi ve garsonlar enfeksiyon riskini en aza indirmek için kafeteryayı spreyle dezenfekte ediyor. Çarıkçıoğlu, Xinhua'ya verdiği demeçte, "Asla gözden kaçırmıyorlar. Yere bir şey düşürdüğünüzde hemen gelip sizden önce yerden alıyorlar" ifadelerini kullandı.

İpçioğlu da Kovid-19'a karşı alınan önlemlerden övgüyle bahsetti. İpçioğlu, "İnanılmaz önlemler sayesinde (pandemi açısından dünyadaki) en güvenli yer Çin" diye konuştu. Bu sporcuların Cuma günü Olimpiyatların açılış töreni sırasında Beijing'in Kuş Yuvası Stadyumu'ndan yaptıkları fotoğraf paylaşımları da hayranları tarafından çok beğenildi.

Çin'in başkenti Beijing'de Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'nın açılış töreni sırasında Ulusal Stadyum'daki geçit törenine katılan Türkiye Olimpiyat heyeti, 4 Şubat 2022. (Fotoğraf: Wang Yuguo/Xinhua)

Türkiye'nin kısa kulvar sürat pateni sporcusu Furkan Akar, Türk takımı açılış töreninde yürüyüşe başlamadan önce Twitter üzerinden kendisinin Türk bayrağıyla fotoğrafını paylaştı. Geçit töreni sırasında kayaklı koşu sporcusu Ayşenur Duman'la birlikte Türk bayrağını taşıyan Akar, "Bayrağımız şerefle dalgalanacak" ifadelerini kullandı. Çarıkçıoğlu, farklı milletlerden sporcularla grup halinde çektirdiği fotoğrafları Instagram hesabından #strongertogether (birlikte güçlüyüz) etiketiyle paylaştı. Türkiye, Beijing 2022 Kış Olimpiyatları'na kısa kulvar sürat pateni, alp disiplini, kayaklı koşu ve kayakla atlama dallarında yarışacak yedi sporcu gönderdi.

Editör: İRFAN KARSLI