Spor

Türk Olimpiyat takımı ve Çinli gönüllüler, Beijing'de 'harika bir sinerji' oluşturdu

İSTANBUL, 18 Şubat (Xinhua) Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Spor Direktörü Erdem Doğan, Xinhua'ya verdiği röportajda, Türk Olimpiyat takımı ile Çinli Olimpiyat gönüllülerini...

Abone Ol

İSTANBUL, 18 Şubat (Xinhua) Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Spor Direktörü Erdem Doğan, Xinhua'ya verdiği röportajda, Türk Olimpiyat takımı ile Çinli Olimpiyat gönüllülerinin, 2022 Beijing Kış Olimpiyat Oyunları'nda sıcak bir dostluk kurarak, "inanılmaz bir sinerji" oluşturduklarını belirtti. Olimpiyat gönüllüleri olarak bilinen Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) asistanlarının özverili çalışmasından övgüyle bahseden Doğan, tüm Olimpiyat sürecinin rahat şekilde geçmesini sağlamak için gönüllülerin, organizatörler ve katılımcı ekipler arasındaki başarılı şekilde köprü kurduklarını vurguladı. Doğan, "Burada gönüllülerin çalışmaları, hem verimlilik hem de esnek çalışma saatleri açısından benzersiz nitelikteydi. Çok başarılı şekilde çalıştılar" dedi. Doğan, "Bizlerle gece geç saatlere kadar çalıştıkları zamanlar oldu. Sabahları hep erken iş başı yaptılar. Büyük bir özveriyle çalıştılar ve işlerimizi çok daha kolaylaştırdılar" diye konuştu.

Çin'in başkenti Beijing'de düzenlenen 2022 Beijing Kış Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde, Ulusal Stadyum'da geçit töreni yapan Türkiye Olimpiyat delegasyonu, 4 Şubat 2022. (Fotoğraf: Yang Lei/Xinhua)

Doğan ile birlikte Beijing Olimpiyat Oyunları'na katılan yedi Türk sporcu, kısa mesafe kulvar pateni, alp disiplini kayak, kayaklı koşu ve kayakla atlama dallarında yarıştı. Spor direktörü, üniversite öğrencisi olan, iyi derecede İngilizce bilen dört Çinli gönüllünün Türk takımına yardımcı olmak üzere görevlendirildiğini belirtti. Aralarında Türk ismi Merve olan Li Wenyi, Beijing'de Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyor ve Türkçe'yi çok iyi derecede konuşuyor. "Çinli tüm gönüllü ve profesyoneller çok cana yakın ve sıcaktılar. Ülkemizi ne kadar sevdiklerini gösterdiler ve bunu bize her şekilde hissettirdiler" ifadesini kullanan Doğan, "Biz de onlara aynı şekilde davrandık. Aramızda çok güzel bir sinerji vardı" diye devam etti. Beijing'de bir ilke imza atan Türk sporcular, Türkiye Kış Olimpiyat Oyunları tarihinin en iyi sonuçları elde ederek Türk seyircisinden büyük ilgi gördü.

Çin'in kuzeyindeki Hebei eyaletinde bulunan Zhangjiakou'daki Ulusal Kayakla Atlama Merkezi'nde, Kuzey Kombine Takım Gundersen Geniş Tepe/4x5km Kayakla Atlama yarışması sonrasında çalışan personel ve gönüllüler, 17 Şubat 2022. (Fotoğraf: Jiang Kehong/Xinhua)

19 yaşındaki Furkan Akar, kısa kulvar sürat pateni dalında şaşırtıcı şekilde 6. olurken, 24 yaşındaki Fatih Arda İpçioğlu kayakla atlamada yarı finallerde yarışma şansını ilk kez kazanarak, dünyanın en başarılı 40 kayakla atlamacısı arasına girmeyi başardı. Doğan, "Bu yıl ilk kez kış sporlarında gerçekten iddialı Türk sporcularla Olimpiyatlara katıldık. Bu yüzden yarışmaları büyük bir heyecanla izledik" dedi. Yarışlarını tamamlayan Türk sporcular, çantalarında birçok hediyeyle ülkelerine dönmeye başladı. Beijing Kış Olimpiyatları'nın maskotu panda Bing Dwen Dwen, herkes için vazgeçilmez bir hediyelik oldu. Doğan, yüzünde kocaman bir gülümsemeyle, "Maskot çok sevimli" dedi. Hediyelik eşya dükkanlarının önündeki uzun kuyruklarda bekledikten sonra çok popüler olduklarından genelde stokta kalmayan Bing Dwen Dwen'den iki tane satın almayı başaran Doğan, birini ailesi, diğerini ise Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin İstanbul'daki merkezinde sergilenmesi için satın aldı.