İSTANBUL, 8 Şubat (Xinhua) Türk halkının kalbi, Beijing Kış Olimpiyatları'nda sınırlarını aşmaya çalışan yedi sporcusuyla beraber atıyor. Devlet televizyonu TRT, olimpiyat oyunlarını Türkiye'deki milyonlarca kişi için canlı olarak yayınlıyor. Spor tutkunları da, TRT'nin anlık mesajlarının yanı sıra sosyal medya platformlarındaki Türk sporcuları takip ederek, son güncellemeleri alabiliyor. Beijing Kış Olimpiyatları'nın ilk üç gününde, Türk kayakçı Fatih Arda İpcioğlu, Türkiye Olimpiyat tarihinde ilk kez yarı finale çıkmayı başarırken, dev slalom yarışında mücadele eden Alp disiplini kayakçısı Özlem Çarıkçıoğlu çok zorlu bir parkuru başarıyla tamamladı.

Çin'in kuzeyindeki Hebei eyaletinde bulunan Zhangjiakou'daki Ulusal Kayakla Atlama Merkezi'nde erkekler normal tepe bireysel elemelerde mücadele eden Türk sporcu Fatih Arda İpcioğlu, 5 Şubat 2022. (Fotoğraf: Dai Tianfang/Xinhua)

Türkiye'nin olimpiyatlara katılmaya hak kazanan ilk kısa mesafe sürat patencisi Furkan Akar, Türkiye'nin Kış Olimpiyatları'nda sahip olduğu en iyi derecelerden birini elde ederek, finalde şaşırtıcı şekilde 6. sıraya yerleşti. Türkiye Kayak Federasyonu Basın Kurulu Başkanı Bülent Karadaş, Türkiye halkının kış sporlarına olan ilgisinin Beijing Olimpiyatları sayesinde "üç ya da dört kat arttığını" ifade etti. Karadaş, Türk sporcularının performansını yakından takip ediyor. "Ofiste Furkan'ın müsabakasını izledik ve ona tezahürat yaptık. Fatih Arda'nın katıldığı yarışı ise evde ailemle birlikte izledim ve arkadaşlarımdan sporcunun performansıyla ilgili yorum içeren çok sayıda mesaj aldım" dedi.

Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar Xi Jinping'den, Çin'in 'ana nehri' Yangtze'nin korunması üzerine mesajlar
Çin'in başkenti Beijing'de düzenlenen Beijing 2022 Kış Olimpiyatları açılış töreni sırasında Ulusal Stadyum'da geçit töreni yapan Türkiye Olimpiyat delegasyonu, 4 Şubat 2022. (Fotoğraf: Yang Lei/Xinhua)

Türk halkının heyacanının, Olimpiyatların sıradan insanların kış sporlarına olan ilgilerini artırmasına örnek teşkil ettiğini belirten Karadaş, sporun "Türk halkı arasında son derece popüler olan futboldan ibaret olmadığını" ifade etti. "Fatih Arda, Özlem Çarıkçıoğlu, Ayşenur Duman gibi ekranda marka haline gelen ünlü sporcularımız oldukça, tüm sporcu ve ailelerinin daha da motive olacağını düşünüyorum" diyen Karadaş, yakın gelecekte daha başarılı sonuçlara ulaşılması yönündeki beklentisini dile getirdi.

Çin'in kuzeyindeki Hebei eyaletinde bulunan Zhangjiakou'daki Ulusal Kayakla Atlama Merkezi'nde erkekler normal tepe bireysel elemeler sırasında gözlüğünü ayarlayan Türk sporcu Fatih Arda İpcioğlu, 6 Şubat 2022. (Fotoğraf: Matthias Schrader/AP/ Xinhua aracılığıyla)

Karadaş, İpcioğlu'nun, başarısı sayesinde şu anda Avrupa'da popülerlik kazanmakta olduğuna işaret etti. İpcioğlu, finale kalamayınca sosyal medya platformlarında paylaştığı dokunaklı videoda, takipçilerine gözyaşları içinde "inanılmaz" destekleri için teşekkür etti. Sporcu, "Buraya gelip, Olimpiyat oyunlarında yarışmak bizim için kolay değildi. Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Güzel bir atlayıştı. Kendim ve ülkemle gurur duyuyorum" dedi. Takipçilerinden biri, sporcuya Twitter hesabında cesaret verici sözlerle yanıt verdi. Mesajda, "Sil şu gözyaşlarını genç adam. Şüphesiz başarılısın. Sizi gelecek yıllarda podyumda daha sık göreceğime inancım tam" ifadesi yer aldı.

Editör: İRFAN KARSLI