Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Perşembe günü, Tunus ile Çin arasında son yıllardaki "verimli" işbirliğini takdir etti ve Çinli şirketlerden, Tunus'un dijital ekonomisine katkıda bulundukları için övgüyle söz etti. Tunus Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Said'in bu açıklamaları Huawei Kuzey Afrika Bölgesi Yöneticisi He Tao ile gerçekleştirdiği görüşmede yaptığı belirtildi.

Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti Çin ve Nijerya ikili ilişkileri kapsamlı stratejik ortaklık seviyesine yükseltti

Tunuslu lider ayrıca, iki ülkenin özellikle eğitim, ulaşım ve sağlık sektörlerinde ikili ilişkileri çeşitlendirmesi ve güçlendirmesi için geniş olanakların ve gelecek vadeden beklentilerin olduğuna işaret etti. He Tao ise Tunus'un Afrika'da "dijital merkez" olmak için tüm niteliklere sahip olduğunu söyledi ve "Huawei kuruluşu, Tunus'ta bir araştırma, geliştirme ve inovasyon merkezi kuracak" dedi.

Çinli yönetici, Huawei'nin Tunus'ta en iyi hizmetleri sunmaya devam etmeye kararlı olduğunu söyledi. Şirketin özellikle de Tunus'un orta kesiminde bulunan Kayrevan vilayetindeki "Sağlık Kenti" projesinin uygulanmasına katkıda bulunduğunu hatırlattı. He Tao, şirketin Tunus'ta teknolojik dönüşümü ve dijital ekonomiyi desteklediğini, istihdam yarattığını, yetenekleri geliştirdiğini, üniversiteler ve eğitim kurumlarıyla ortaklıkları genişlettiğini ayrıca okulları teknolojik ekipmanlarla donattığını sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI