Sağlık

Tunus, Çin'in bağışladığı Kovid-19 aşısının yeni partisini teslim aldı

TUNUS, 23 Şubat (Xinhua) Bağışın Tunus'un başkenti Tunus'taki El Aouina Havalimanı'na ulaşmasıyla Tunus Sağlık Bakanı Ali Mrabet ve Çin'in Tunus Büyükelçisi Zhang Jianguo'nun...

Abone Ol

TUNUS, 23 Şubat (Xinhua) Bağışın Tunus'un başkenti Tunus'taki El Aouina Havalimanı'na ulaşmasıyla Tunus Sağlık Bakanı Ali Mrabet ve Çin'in Tunus Büyükelçisi Zhang Jianguo'nun katılımıyla bir tören düzenlendi.

Tunus'un başkenti Tunus'taki El Aouina Havalimanı'nda Çin tarafından bağışlanan Kovid-19 aşılarının yeni partisini karşılayan Tunus Sağlık Bakanı Ali Mrabet (soldan ikinci) ve Çin'in Tunus Büyükelçisi Zhang Jianguo (sağdan ikinci), 22 Şubat 2022. (Fotoğraf: Adel Ezzine/Xinhua)

Mrabet, "Başta Çinli dostlarımız olmak üzere bazı dost ülkelerin desteğiyle Tunus makamlarının büyük çabaları sayesinde mevcut Kovid-19 dalgasını kontrol altına almayı başardık" diye konuştu. Çinli diplomatsa Çin'in Tunus'a Kovid-19'un Omicron varyantıyla mücadele etmesine ve pandemiyi yenmek için "Bağışıklık Seddi" inşa etmesine yardımcı olmak için yeni aşı partisi gönderdiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl içinde pandemiye karşı Çin ile Tunus arasındaki işbirliğinin derinleşip pekiştiğini dile getiren Zhang, Çin aşılarının ilk partisinin 25 Mart 2021 tarihinde Tunus'a ulaştığını ve böylelikle Çin'in Kuzey Afrika'da yer alan bu ülkeye aşı gönderen ilk ülke olduğunu hatırlattı.