Dünya

Tuhaf görünüşlü Şam keçisi eti ve sütü için tercih ediliyor

"Şam keçisi" olarak adlandırılan bu özel keçi türü, BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından hayli tavsiye edilen bir çiftlik hayvanı. Suriye'nin başkenti Şam'ın kırsal kesimi...

Abone Ol

"Şam keçisi" olarak adlandırılan bu özel keçi türü, BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından hayli tavsiye edilen bir çiftlik hayvanı. Suriye'nin başkenti Şam'ın kırsal kesimindeki birçok çiftçi, Suriye'de yıllarca süren savaş ve şiddet olaylarının ardından barışın geri dönmesiyle, geçimlerini sağlamak için bu garip görünümlü keçileri yetiştirme işine yeniden başladı.

Suriye'nin başkenti Şam'daki bir çiftlikte bir Suriyeli çoban, dünyanın "en çirkin" hayvanlarından biri olarak tanınan tuhaf görünüşlü Şam keçisinin başını tutuyor, 28 Şubat 2021. (Fotoğraf: Ammar Safarjalani/Xinhua)
Suriye'nin başkenti Şam'ın kırsalındaki bir çiftlikte bir Suriyeli çoban keçilerini besliyor, 28 Şubat 2021. (Fotoğraf: Ammar Safarjalani/Xinhua)
Suriye'nin başkenti Şam'ın kırsalındaki bir çiftlikte bir Suriyeli çoban keçileriyle ilgileniyor, 28 Şubat 2021. (Fotoğraf: Ammar Safarjalani/Xinhua)