Dünya

Toyota'nın küresel üretimi, Çin'deki hareketli satış piyasası sayesinde Şubat ayında arttı

Merkezi Aichi vilayetinde bulunan otomobil üreticisi, küresel üretiminin Şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 artarak 668.001 adete ulaştığını bildirdi....

Abone Ol

Merkezi Aichi vilayetinde bulunan otomobil üreticisi, küresel üretiminin Şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 artarak 668.001 adete ulaştığını bildirdi. Hibrit Prius ve Corolla sedan gibi yaygın modellerin üreticisi, artmaya devam eden tüketici talebi ve yeni tür koronavirüs pandemisi sebebiyle tedarik zincirinde yaşanan sorunlarda kaydedilen gelişmelerle birlikte küresel üretimin Şubat ayında art arda altıncı kez artış gösterdiğine işaret etti.

Bununla beraber, Toyota'nın yerli üretimi ise kötüye giderek bir önceki yıla göre yüzde 7,5'lik düşüşle 244 bin 48 adete geriledi. Bu düşüşün geçen ay ülkenin kuzeydoğu bölgesini vuran güçlü bir deprem nedeniyle yaşandığını söyleyen otomobil üreticisi, depremin parça tedarikçilerinden birine sekte vurduğuna ve Toyota'nın bazı fabrikalarını üretimi askıya almaya zorladığına dikkat çekti. Toyota, küresel satışların Şubat'ta ay bazında rekor kırdığını ve yüzde 9,2 artarak 711 bin 698 araca ulaştığını bildirdi.