Xinhua

Toyota Kirloskar, Hindistan'ın ilk yeşil hidrojen yakıt hücreli elektrikli aracını piyasaya sürdü

MUMBAİ, 17 Mart (Xinhua) -- Açıklamada bunun, yeşil hidrojen ve yakıt hücreli elektrikli araç (FCEV) teknolojisinin kendine has kullanımına dair farkındalık yaratarak Hindista...

Abone Ol

MUMBAİ, 17 Mart (Xinhua) -- Açıklamada bunun, yeşil hidrojen ve yakıt hücreli elektrikli araç (FCEV) teknolojisinin kendine has kullanımına dair farkındalık yaratarak Hindistan'da yeşil hidrojen tabanlı bir ekosistem yaratmayı amaçlayan ve türünün ilk örneği olan bir proje olduğu belirtildi. Hindistan'ın karayolu taşımacılığı ve karayollarından sorumlu federal bakan Nitin Gadkari, yüksek basınçlı hidrojen yakıt deposu ve elektrik motoruyla donatılmış olarak satışa sunulan aracı tanıttı.

Açıklamaya göre, hidrojenle çalışan aracın değerlendirilmesine yönelik pilot proje, Hindistan yollarında ve iklim koşullarında gerçekleştirildi. Genel merkezi Bangalore yakınlarındaki Bidadi'de bulunan Toyota Kirloskar Motor, Hindistan'da otomobil üretimi için Japonya'nın Toyota Motor Şirketi ile Hindistan'ın Kirloskar grubu arasında kurulan bir Hint ortak girişimidir.