TORONTO, 9 Şubat (Xinhua) Yakın tarihli bir röportajda Xinhua'ya demeç veren tasarımcı Brenda Tong, Kanada'nın Toronto kentindeki otobüslerin, Çin Yeni Yılı'nı kutlamak için ilk kez kaplan resimleriyle süslendiğini ve Çin kültürünü daha iyi sergilemek için tasarlandığını söyledi. Çinli Kanadalı Tong, "Bu, Toronto halkının kültürümüz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlamak için iyi bir fırsat" dedi. "Aklımda, geçmişte kaplan gördüğümde her zaman siyah beyaz bir resim vardı. Onu daha renkli ve neşeli bir kutlamaya, şenlik havasına dönüştürmek istiyorum" diyen Tong, "Özellikle bu Kovid döneminde ve Toronto'daki kış aylarında, herkesin kendilerini mutlu edecek ve daha fazla kutlama yapmalarını sağlayacak bir şeye ihtiyacı var" diye ekledi. Konseptini açıklarken "Kaplan bu senenin ana teması ve karakteri olduğundan, arka plandan daha fazla öne çıkarmak ve kaplana biraz gölge eklemek istiyorum" diyen Tong, tasarımını Çin Yeni Yılı'nın fenerler, havai fişekler ile servet ve iyi şansın sembolü olan altın gibi diğer bazı unsurlarıyla da harmanladı.

Kanada'nın Toronto şehrinde yolcular, Çin Kaplan Yılı'nı kutlayan bir tasarıma sahip bir otobüse biniyor, 7 Şubat 2022. (Fotoğraf: Zou Zheng/Xinhua)

Tong, "Tasarım halkın ilgisini ve dikkatini çekmeye devam ediyor" dedi. 28 Ocak'tan itibaren ve Çin Yeni Yılı döneminde Toronto'da dört otobüs ve bir tramvay, Kaplan Yılı'nı kutlayan kaplan tasarımıyla dekore edildi. Süslenmiş araçlar, aralarında Çince, Vietnamca, Korece, Tayca, Tibetçe, Tagalogca, Malayca, Endonezyaca ve Moğolcanın da dahil olduğu pek çok dilde iyi şans mesajını paylaşıyor.

2023 Yılı İstanbul Barajları Doluluk Oranı. 2023 Yılı İstanbul Barajları Doluluk Oranı.
Editör: İRFAN KARSLI