SUVA, 17 Ocak (Xinhua) Yeni Zelanda Radyosu'nun Pazartesi günü bildirdiğine göre, ada ülkesi, Hunga Tonga-Hunga Ha'apai yanardağının patlaması ve sonrasında hafta sonu meydana gelen tsunaminin yol açtığı hasarı tespit etmek üzere dış adalara donanma botları gönderiyor. Habere göre, Tonga'nın küllerle kaplanmış durumdaki ana adası Tongatapu'da can kaybı veya yaralanma bildirilmezken, bazı binalar ciddi şekilde hasar gördü. Tongatapu'nun batı kıyılarında ise çok sayıda tatil beldesi ve başkentin rıhtımı da dahil olmak üzere önemli miktarda hasar bildirildi.

Haberde, başkentin su ve su depolarının yanı sıra, gıda ve tıbbi malzemeye ihtiyacı olduğu vurgulandı. Tongalı yetkililerin yardım talebi üzerine, temiz su ve diğer temel malzemeleri havadan atmak üzere Yeni Zelanda Hava Kuvvetleri'ne bağlı bir C-130 Herkül tipi uçak, Pazartesi günü Tonga'ya gitmek için hazır bekliyor. C-130 Herkül, bir P-3K Orion uçağının bölge ve Tonga'daki deniz seviyesindeki adalardaki ilk hasarın tespitine yardımcı olması için Base Auckland'dan kalkmasından sonra Tonga'ya giden ikinci Yeni Zelanda uçağı olacak.

Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz Çin Dışişleri Bakanlığı: İspanya Başbakanı Sanchez'in ziyaretiyle ilişkilerde yeni gelişmeler bekliyoruz
Editör: İRFAN KARSLI