WELLİNGTON, 20 Ocak (Xinhua) Tsunami, Tonga kıyılarını büyük oranda etkiledi, tekneler ve büyük kayalar kıyıya vurdu ve kıyıdaki işyerleri hasara uğradı. Yeni Zelanda Dışişleri Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamayla Tonga'nın 2G şebekeleri yoluyla dünyanın geri kalanıyla bağlantısını sağlamak için Tonga'da geçici bir telekomünikasyon sisteminin kurulduğunu duyurdu. Ancak bakanlık, bu bağlantının sınırlı ve düzensiz olacağını, normal kapasitenin yaklaşık yüzde 10'unu karşılayacağını ve ses ve SMS iletişimlerine öncelik vereceğini belirtti. ABD kablo şirketi SubCom, Tonga'nın kablo bağlantısını tamir için en az dört haftanın gerektiğini söyledi. Pasifik'teki bu ada ülkesine tekrar elektrik verilmeye başlandı; temizlik ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Tongalı yetkililer, yardım malzemeleri dağıtıyor.

Yazarlarımızdan Ceren Sakin Salı Buluşmalarına Başladı Yazarlarımızdan Ceren Sakin Salı Buluşmalarına Başladı
Tonga'nın başkenti Nuku'alofa'da tsunami sonrasında hasar gören evler ve caddeler görülüyor, 20 Ocak 2022. (Fotoğraf: Marian Kupu/Broadcom Broadcasting/Xinhua aracılığıyla)
Tonga'nın başkenti Nuku'alofa'da tsunami sonrasında hasar gören bölge görülüyor, 20 Ocak 2022. (Fotoğraf: Marian Kupu/Broadcom Broadcasting/Xinhua aracılığıyla)
Tonga'nın başkenti Nuku'alofa'da tsunami sonrasında hasar gören evler görülüyor, 20 Ocak 2022. (Fotoğraf: Marian Kupu/Broadcom Broadcasting/Xinhua aracılığıyla)

Editör: İRFAN KARSLI