Japonya'da yerel medyada Çarşamba günü çıkan haberlere göre, başkent Tokyo'daki Ueno Hayvanat Bahçesi'nin gözdesi dev panda Shin Shin, ikiz yavrular dünyaya getirdi. Hayvanat Bahçesi'ni işleten Tokyo büyükşehir yönetimi açıklamayı Çarşamba günü yaptı. Hayvanat bahçesinin müdürü Yutaka Fukuda, düzenlediği basın toplantısında "Hayvanat bahçemizde ilk kez ikiz panda yavruları dünyaya geldi" dedi ve "Lütfen büyümelerini sevgiyle izleyin" diye ekledi. Büyükşehir yönetimine göre ikizlerden biri Çarşamba günü yerel saatle 1:03'te diğeri ise aynı gün 2:32'de doğdu.

Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti Filipinler'i etkisi altına alan Yagi Tropikal Fırtınası hayatı felç etti
Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Ueno Hayvanat Bahçesi'nde 23 Haziran 2021'de çekilen bu fotoğrafta dev panda Shin Shin yeni doğan yavrusuyla birlikte görülüyor. (Fotoğraf: Tokyo Hayvanat Bahçesi Derneği/Dağıtım Xinhua aracılıyla)

Yetkililer yavrulardan birinin 124 gram ağırlığında olduğunu söyledi ancak diğerinin ağırlığı bilinmiyor. Anne ve yavrularının sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Yavruların cinsiyeti henüz bilinmiyor ama daha sonra yapılacak incelemenin ardından tespit edilecek. Shin Shin önceki doğumunu Temmuz 2017'de yapmış, Xiang Xiang'ı dünyaya getirmişti. Çin'den ödünç alındığı 2011'den bu yana hayvanat bahçesinde yaşayan Shin Shin ve Ri Ri çifti, yaklaşık dört yıl sonra ilk kez Mart ayında çiftleşmişti.

Editör: İRFAN KARSLI