Anket: 10 ekonomistten 7'si önümüzdeki yıl ABD'de resesyon bekliyor Anket: 10 ekonomistten 7'si önümüzdeki yıl ABD'de resesyon bekliyor

Ancak bu yıl Tokyo'da kiraz ağaçları sezonu erken başladığı için erken bitiyor. Tokyo'nun kiraz ağaçları normalde 2 Nisan civarında tamamen çiçek açarken bu yıl her zamankinden daha erken bir tarihte, 22 Mart'ta çiçek açtı. Bu durum, küresel ısınma kaynaklı iklim değişikliğine bağlanıyor.

Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Meguro Nehri boyunca çiçek açmış kiraz ağaçları, 1 Nisan 2021. (Fotoğraf: Du Xiaoyi/Xinhua)
Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Chidorigafuchi Parkı'nda çiçek açan kiraz ağaçları manzarasının keyfini çıkaran insanlar, 1 Nisan 2021. (Fotoğraf: Du Xiaoyi/Xinhua)
Japonya'nın başkenti Tokyo'daki bir parkta, çiçek açan kiraz ağaçları manzarasının keyfini çıkaran insanlar, 1 Nisan 2021. (Fotoğraf: Du Xiaoyi/Xinhua)
Japonya'nın başkenti Tokyo'da, çiçek açan kiraz ağaçlarını izleme noktası olarak bilinen Nakameguro'daki bankların kullanılması yasak, 1 Nisan 2021. (Fotoğraf: Du Xiaoyi/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI