Pazar günü, günlük olarak teyit edilen ülke genelindeki Kovid-19 vaka sayısı 236'ya düştü. Pandeminin beşinci dalgasının yaşandığı Ağustos ortasında bildirilen vaka sayısı ise 25.000'den fazlaydı. Tokyo da Pazar günü, 17 Haziran 2020'den beri en düşük rakama ulaşarak günlük 19 vaka bildirdi. Tokyo'da Kovid-19'a karşı gerekli önlemleri aldığı belgelenen yaklaşık 102.000 yemek yeri, artık yerel saatle 20.00 itibarıyla alkol servisini sonlandırmak zorunda değil. Bununla birlikte söz konusu belgeye sahip olmayan 18.000 restoran işletmesi hala eski kısıtlamalara uymak ve yerel saatle 21.00 itibarıyla alkol servisini sonlandırmak zorunda.

DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek DSÖ: İsrail ve Hamas Gazze'de çocuk felci aşı kampanyası için çatışmalara ara verecek

Bunlara ek olarak tüm yemek yerlerinin bir gruptaki kişi sayısını masa başına dört kişiyle sınırlandırması, daha büyük gruplardan ise aşı belgesi istemesi gerekiyor. Tokyo Büyükşehir Belediyesi yönetimi, vaka sayılarında yeniden artışı önleyip sosyal ve ekonomik faaliyetlerin toparlanmasını teşvik etmek için Kasım ayı sonuna kadar Kovid-19 ile mücadele önlemlerini güçlendireceğini açıkladı.

Editör: İRFAN KARSLI