Spor

Tokyo Olimpiyatları'nda Japonya ve Fransa judoda altın madalya kazandı

Japon judocu Takanori Nagase, erkekler 81 kilo kategorisinde zafer elde ederek ev sahibi ülkenin Tokyo Olimpiyatları'ndaki beşinci judo altınını kazanırken, Fransız judocu Cla...

Abone Ol

Japon judocu Takanori Nagase, erkekler 81 kilo kategorisinde zafer elde ederek ev sahibi ülkenin Tokyo Olimpiyatları'ndaki beşinci judo altınını kazanırken, Fransız judocu Clarisse Agbegnenou ise Salı günkü kadınlar 63 kilo müsabakasını domine etti.

Nagase, erkekler 81 kilo finalinde Moğolistanlı sporcu Saeid Mollaei'yi waza-ari ile (Yarım puan: Rakibi tam sırt üstü düşürmeyen veya düşüşü etkili olmayan bir atışla ya da rakibi yerde sırt üstü 25-29 saniye tutarak kazanılabilir) mağlup ederek altın madalyayı kazanırken, Avusturyalı sporcu Shamil Borchashvili ile Belçikalı sporcu Matthias Casse de aynı kategoride bronz madalya aldılar.

Hızlı tempolu geçen final müsabakasında Slovenyalı judocu Tina Trstenjak'ı waza-ari ile mağlup eden Agbegnenou, kadınlar 63 kiloda altın madalyaya uzandı. Bronz madalyalar ise İtalyan Maria Centracchio ile Kanadalı Catherine Beauchemin-Pinard'ın oldu.

Kadınlar Round 32'de ise Çinli kadın judocu Yang Junxia bir ippon ile (Tam puan: Rakibi tam sırt üstü düşüren iyi bir atışla, rakibi yerde sırt üstü 30 saniye tutarak, rakibin pes etmesiyle veya iki waza-ari puanı alarak kazanılabilir) Avusturyalı Magdalena Krssakova'ya mağlup oldu. Hayal kırıklığına uğrayan 32 yaşındaki deneyimli sporcu, "Çok iyi hazırlandığımı düşünüyordum fakat bir maçı almak ya da kaybetmek bir anlık bir olay, yazık oldu" dedi.