Spor

Tokyo Olimpiyatları organizatörleri 50 gün kala madalya törenlerinde kullanılacak öğeleri tanıttı

Tokyo Olimpiyatları organizatörleri Perşembe günü, Olimpiyat Oyunları'nın açılışına 50 gün kalması vesilesiyle düzenlenen etkinlikte, madalya törenlerinde kullanılacak öğeleri...

Abone Ol

Tokyo Olimpiyatları organizatörleri Perşembe günü, Olimpiyat Oyunları'nın açılışına 50 gün kalması vesilesiyle düzenlenen etkinlikte, madalya törenlerinde kullanılacak öğeleri tanıttı. Organizasyon Komitesi Başkanı Seiko Hashimoto, voleybol maçlarına ev sahipliği yapacak Ariake Arena spor salonunda düzenlenen tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, Japonya'nın başkentinde Kovid-19 pandemisi nedeniyle olağanüstü durumun sürmesine rağmen Olimpiyat Oyunları'nın gerçekleşeceğini söyledi. Hashimoto, "(Madalya törenlerinin), podyuma çıkan sporcular ve onları seyredenler için oyunları bu dönemde düzenlemenin değerini anlamamızı sağlayacağına inanıyorum" dedi. "50 günümüz kaldı" diyen Hashimoto şöyle devam etti: "Denizi aşıp Tokyo'da bir araya gelen sporcuların ayak seslerini duyar gibiyim."

Tokyo 2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları madalya törenlerinde kullanılacak öğelerin tanıtıldığı törende modeller madalya tepsisini gösteriyor, 3 Haziran 2021. (Fotoğraf: Wang Zijiang/Xinhua)

Tanıtılan öğeler arasında madalya töreni podyumları, tören sırasında çalınacak müzik, madalya tepsisini taşıyanların ve sporculara eşlik edenlerin giyecekleri kıyafetler de yer alıyor. Organizatörler her bir öğenin geri dönüştürülmüş malzemelerle ve "sürdürülebilirliğe azami özen gösterilerek" üretildiğini açıkladı. Podyum, olimpiyat amblemlerini de yaratan sanatçı Asao Tokolo tarafından tasarlandı. Organizatörler ayrıca madalya töreni müziğinin Japon besteci Naoki Sato tarafından bestelendiğini ve 144 stüdyo müzisyeni ve Japonya'nın önde gelen senfoni orkestralarının üyeleri tarafından kaydedildiğini belirttiler.

Madalya törenlerinde kullanılacak podyum, müzik, kostümler ve madalya tepsisi gösteriliyor, 3 Haziran 2021. (Fotoğraf: Wang Zijiang/Xinhua)

Japonya'da Kovid-19 durumu Mayıs ayı sonundan beri daha iyiye gidiyor. Perşembe günü ülkede yaklaşık 2.800 vaka bildirildi ve bunlardan 508'i Tokyo Metropolitan Bölgesi'nde kayıtlara geçti. Spor gazetesi Nikkan'a konuşan Hashimoto, "Dünyada çok sayıda ülke çok ciddi durumla karşı karşıya kalırsa ve çoğu ülkenin temsilcileri gelemezse, (olimpiyat oyunlarını) düzenleyemeyiz" dedi. Hashimoto, "Ancak tam tersine, böyle bir durum ortaya çıkmadıkça olimpiyat oyunları iptal edilmeyecek" diye ekledi.