Spor

Tokyo Olimpiyatları meşale sergisi ertelendi

Tokyo metropolünde yapılması planlanan Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik meşaleleri sergisi, Kovid-19 pandemisinde durumun kötüye gitmesi nedeniyle ertelendi. Tokyo Metropol Yönet...

Abone Ol

Tokyo metropolünde yapılması planlanan Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik meşaleleri sergisi, Kovid-19 pandemisinde durumun kötüye gitmesi nedeniyle ertelendi. Tokyo Metropol Yönetimi'nden Perşembe günü yapılan açıklamada, erteleme kararının, insan yoğunluğunu azaltmak ve Kovid-19'un daha da yayılmasını önlemek için alındığı duyuruldu.

Meşaleler 2 Kasım'dan bu yana 14 şehir gezdi ve Perşembe günü de Akiruno kentinde sergilenmeleri planlanıyordu. Sergi, 29 Ocak'a kadar ertelendi. Japonya Başbakanı Suga Yoşihide'nın Tokyo, Saitama, Chiba ve Kanagawa de kapsayan Tokyo metropolünde olağanüstü hal ilan etmesi ve Kovid-19 enfeksiyonlarındaki artışı engelleyecek daha sert tedbirler alınmasını yetkilendirmesi nedeniyle diğer sergiler de ertelenebilir.

Olağanüstü hal, Cuma gününden 7 Şubat'a kadar geçerli olacak. Bu süre, insanlara evde kalma çağrısı yapılmasını, restoran ve barların saat 19:00'da alkol servisini durdurmalarını ve saat 20:00'ye kadar da kapanmalarını içeren önlemleri kapsıyor. Bu çerçevede spor salonları, mağazalar ve eğlence tesislerinin çalışma saatleri de daha kısa olacak.