Tokyo Olimpiyatları'nda Cuma günü oynanan ve sadece Çinli sporcuların yer aldığı badminton karışık çiftler finalini, dünyanın bir numarası Zheng Siwei/Huang Yaqiong'u 2-1 yenen ikinci seribaşı Wang Yilyu/Huang Dongping kazandı. İki çiftin de 21-17'lik skorlarla birer set almasının ardından, sinirlerine hakim olan Wang/Huang, galibiyeti getiren son seti 21-19'luk skorla kazandı. Wang/Huang, Perşembe günü oynanan yarı finallerde ev sahibi Japonya'nın favorisi Yuta Watanabe/Arisa Higashino ikilisini 2-1 mağlup etmiş, Zheng/Huang da Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nden Tang Chun Man/Tse Ying Suet'i 2-0 yenmişti. Dünya sıralamasında üçüncü olan Wang/Huang, Dünya Badminton Federasyonu (BWF) kapsamında birçok unvana sahip ve 2018 Asya Oyunları'nda da bronz madalya kazandı. İki kez dünya şampiyonu olan Zheng/Huang ikilisi ise 2018 Asya Oyunları'nda altın madalyaya uzanmıştı.

Çin'de kırmızı kart gören ikinci lig futbol takımının antrenörü hakemi tokatladı Çin'de kırmızı kart gören ikinci lig futbol takımının antrenörü hakemi tokatladı
Çinli sporcular Wang Yilyu (solda) /Huang Dongping korta giriyor. (Fotoğraf: Li Yibo/Xinhua)

Huang Yaqiong maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Bu tabii ki bizim için üzücü. Bir yıldan uzun süredir Olimpiyatlar'a hazırlanıyorduk ve ancak gümüş madalya alabildiğimiz için üzgünüz" dedi. Zheng de finali kaybetmenin üzüntüsünü dile getirerek, "Bugün elimizden gelen her şeyi ortaya koyduk ve son dakikaya kadar dişimizle tırnağımızla mücadele ettik. Özetle, bu tabii ki bizim için üzücü, özellikle de son setin ortalarında 11-10 öne geçtiğimiz sırada hala şansımız olduğu düşünüldüğünde" diye konuştu. Wang/Huang ikilisi ise zaferlerini kesin bir inanca sahip olmalarına bağladı. Huang Dongping, "Belki de inandığımız şeye bağlı olma konusunda daha kararlı olduğumuz için biz kazandık. Müsabakalarda veya günlük antrenmanlarda, her zaman onlara meydan okumayı düşündük. Bu büyük ihtimalle mental anlamda bize avantaj sağladı" ifadelerini kullandı. Wang, "Kazandığımızı fark ettiğim anda beynim tamamen durdu" açıklamasında bulundu. Final öncesinde gerçekleştirilen bronz madalya maçında Watanabe/Higashino, Tang/Tse ikilisini 21-17 ve 23-21'lik iki setle mağlup etti.

Editör: İRFAN KARSLI