Tokyo Olimpiyatları organizatörlerinin Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın düzenleceği stadyum ve salonlara en fazla 10 bin seyirci kabul edilecek. Uzun süredir beklenen karar, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC), Tokyo 2020 organizasyon komitesi, Tokyo Büyükşehir

2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı yarı finale yükseldi 2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı yarı finale yükseldi

Yönetimi ve Japonya hükümetinin katılımıyla düzenlenen toplantı sonrasında yapılan bir açıklamayla duyuruldu. Açıklamada, "Olimpiyat Oyunları için seyirci limiti maksimum 10 bin kişi olacak şekilde mekan kapasitelerinin yüzde 50'siyle sınırlandırılmıştır" dendi.

Tokyo 2020 mekanlarından biri olan Ariake Arena, Tokyo Olimpiyat Oyunları sırasında voleybol ve tekerlekli sandalye basketbolu müsabakalarına ev sahipliği yapacak, 17 Temmuz 2020. (Fotoğraf: Du Xiaoyi/Xinhua)

Bununla birlikte, 12 Temmuz 2021'i takip eden herhangi bir tarihte olağanüstü hal ya da enfeksiyonu önlemeye yönelik başka öncelikli tedbirlerin uygulanması durumunda, olağanüstü halin kapsamına veya o anki ilgili önlemlere bağlı olarak bazı müsabakaların seyircisiz oynanması da dahil olmak üzere Olimpiyat Oyunları'ndaki seyirci sayılarına ilişkin kısıtlamalar uygulanabilecek.

Olimpiyat mekanlarında her daim maske takılmasının zorunlu olacağının vurgulandığı açıklamada, yüksek sesle konuşmanın ve tezahüratta bulunmanın da yasak olacağı, kalabalıkların oluşmasının uygun anonslar aracılığıyla önüne geçileceği ve ziyaretçilerin mekanları kademeli şekilde terk etmesi gerekeceği belirtildi. Açıklamada, "İzleyicilerin doğrudan mekanlara seyahat etmeleri, müsabaka sonrasında yine doğrudan evlerine dönmeleri ve vilayetler arasında seyahat ederken tüm gerekli önlemleri almaları gerekecek" ifadelerine yer verildi.

Editör: İRFAN KARSLI