Çin'de kırmızı kart gören ikinci lig futbol takımının antrenörü hakemi tokatladı Çin'de kırmızı kart gören ikinci lig futbol takımının antrenörü hakemi tokatladı

Onlar IOC Mülteci Olimpiyat Takımı'nın sporcuları. Yaşadıkları ve yolculukları çok farklı ama aynı hayali, Olimpiyat rüyasını paylaşıyorlar. İzleyiciler, halen devam eden Tokyo Olimpiyatları'nda onların cesaretine, kuvvetine ve umutlarının gücüne tanık oldu.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde Mülteci Olimpiyat Takımı heyeti, Olimpiyat Stadı'ndaki geçit törenine katılıyor, 23 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Xu Chang/Xinhua)
Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde Mülteci Olimpiyat Takımı heyeti, Olimpiyat Stadı'ndaki geçit törenine katılıyor, 23 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Lui Siu Wai/Xinhua)

Mülteci Olimpiyat Takımı, Tokyo Olimpiyatları'na 12 spor dalında 29 sporcu ile katılıyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, "Mülteci Olimpiyat Takımı, mültecilerin Olimpiyat topluluğumuz ve genel olarak toplum için ne tür bir zenginlik olduğuna dair harika bir mesaj gönderiyor. Onların rekabetini izlemek hepimiz için harika ve buna herkesin katılacağını umuyoruz. Olimpiyat topluluğu, diğer sporcularla birlikte - onlarla rekabet ediyor ama aynı zamanda onlarla birlikte aynı çatı altında bulunuyor" dedi.

Japonya'da düzenlenen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları kapsamında Chiba şehrinde yapılan erkekler grekoromen 67 kilo güreş çeyrek finalinde, Gürcistanlı Ramaz Zoidze (üstte), Mülteci Olimpiyat Takımı'ndan Aker Al Obaidi ile mücadele ediyor, 3 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Wang Yuguo/Xinhua)
Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda, Mülteci Olimpiyat Takımı'ndan Paulo Amotun Lokoro, erkekler 1500 metre elemelerinde yarışıyor, 3 Ağustos 2021. (Fotoğraf: Li Ming/Xinhua)
Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenen Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda, Mülteci Olimpiyat Takımı (solda) ve İtalya takımı, judo karma takım müsabakalarından önce birbirini motive ediyor, 31 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Liu Dawei/Xinhua)

Editör: İRFAN KARSLI