Ma Long yine başardı. Masa tenisi yıldızı Ma, Tokyo Olimpiyatları'nda Cuma günü Çinli sporcular arasında oynanan final maçında dünyanın bir numarası olan Fan Zhendong'u 4-2 yenerek tek erkekler dalında Olimpiyat tacını korudu. Ma, Rio 2016 Olimpiyatları'nın ardından tekli erkekler dalında Olimpiyat altın madalyasını kazanan ilk Çinli erkek masa tenisçisi unvanını ve tarihte en önemli yarışmaları yani Olimpiyatlar, Dünya Şampiyonası ve Dünya Kupası'nı birden çok kez kazanan ilk erkek oldu. "Finalde karşılaşmak, ikimizin de amaçlarımıza ulaştığımız anlamına geliyor ve altın madalya tüm takıma ait" diyen Ma, zaferini, dünya çapındaki oyunculardan birine karşı oynamaktan zevk almak şeklindeki kararlı zihin yapısına bağlıyor.

Chelsea’nin kötü gidişatı devam ediyor Chelsea’nin kötü gidişatı devam ediyor
Ma Long, topu karşılıyor. (Fotoğraf: Wang Dongzhen/Xinhua)

32 yaşındaki sporcu, "Bu belki de baskı altında hissetmediğim tek maçtı" diye konuştu. Ma, geçen yılki ITTF Dünya Kupası ve ITTF Finalleri'nin ardından, büyük uluslararası turnuvalarda art arda üçüncü kez karşı karşıya geldikleri Tokyo Metropolitan Spor Salonu'ndaki maçta, sonunda galip gelmeyi başardı. Uluslararası turnuvalarda, aralarında yaptıkları maçlarda Fan'a karşı 15-5 üstünlüğü bulunan Ma, sonuca doğru giderken, formunun zirvesine daha hızlı ulaştı ve açılış setini 11-4 gibi bir skorla kazandı. İkinci sette top karşılamadaki varyasyonlarıyla geri dönen Fan, 12-10'la beraberliği yakaladı. Ancak Ma, uzun sayı mücadelelerinde yavaş yavaş başarıya doğru ilerleyerek sonraki iki seti 11-8 ve 11-9'luk skorlarla kazandı ve peş peşe alacağı ikinci Olimpiyat altın madalyasına bir adım daha yaklaştı.

Fan Zhendong servis kullanıyor. (Fotoğraf: Wang Dongzhen/Xinhua)

Fan daha sonra 11-3 ile bir set daha almayı başardı. Setlerde 2-3 ve altıncı sette 2-5 geriye düşen Fan, mola aldı ama bu onu mağlubiyetten kurtaramadı; seti 11-7 kaybeden Fan, Ma'nın Olimpiyat unvanını koruduğuna şahitlik etti. Ma Long, başarısını sürdürme konusunda ihtiyatlı. Ma, "Öncelikle kazanmaya yönelik zihin yapımı sürdürmeliyim. Bu en değerli şey ve bu takımın bana büyük bir destek vermesinin nedeni de bu. Bu rakiplerle oynamaya ve rekabet etmeye devam edebileceğimi düşünüyorum" yorumunda bulundu. Ma'dan sekiz yaş genç olan Olimpiyat finalisti Fan içinse gümüş madalya, tam olarak beklediği şey değildi.

Ma Long ve Fan Zhendong, tekli erkekler finalinden sonra el sallıyor. (Fotoğraf: Wang Dongzhen/Xinhua)

Fan, "Tüm oyunun Ma'nın ellerinde olduğunu hissettim. Maçı çevirme fırsatım oldu, ama üçüncü ve dördüncü setlerde bu şansı yakalayamadım. Rakibim, maça odaklanma konusunda biraz rahatsız hissettiğinde avantajı elime alamadım" diye konuştu ve ekledi: "Oyun da böyle bir şey zaten. Herkes kazanmak için her türlü çabayı gösterir, ama sadece bir kişi kazanır" Daha önce oynanan maçta, yedi setlik heyecanlı bir mücadelenin ardından, Çin Taipeisinden 19 yaşındaki Lin Yun-Ju'yu yenen ve Almanya adına yarışan Dimitrij Ovtcharov, bronz madalya kazandı.

Editör: İRFAN KARSLI