Spor

Tokyo 2020'de Kovid-19 kurallarını ihlal eden sporcular ceza alabilir !

Tokyo 2020 tarafından yayımlanan ara rapora göre yarışma yerleri ve Olimpiyat Köyü'ndeki sporcular, temel enfeksiyon tedbirlerini aksatmaksızın uygulamak yanında, "nereye nası...

Abone Ol

Tokyo 2020 tarafından yayımlanan ara rapora göre yarışma yerleri ve Olimpiyat Köyü'ndeki sporcular, temel enfeksiyon tedbirlerini aksatmaksızın uygulamak yanında, "nereye nasıl gideceklerine kısıtlama getiren ve harfiyen uygulanacak" başka kurallara da tabiler.

Basın toplantısı düzenleyen Muto, kuralları koyan kurum ve yönetimlerin, kuralları ihlal edenlere hangi cezaların verileceğini belirlemekten sorumlu olacağını dile getirdi.

Muto, "Tokyo 2020'nin önemli bir rol üstleneceğine inanıyoruz. Bu bir kanun değil ama bu insanlardan dikkatli olmalarını istememiz lazım. Takım liderleri ya da sporcu temsilcilerinin ihtiyati tedbirler almalarına imkan veren bir sistem oluşturacağız. Özen gösterilmezse ne ceza verileceğine biz karar vereceğiz" dedi.

Sporculardan Olimpiyat Köyü'nde mümkün olduğunca az kalmaları, toplu taşıma kullanmamaları ve alışverişe ya da gezmeye gitmemeleri isteniyor.

Tokyo 2020, Japon hükümeti ve Tokyo Büyükşehir Belediyesi üyelerinden oluşan bir kurulun altıncı koordinasyon toplantısından sonra yayımlanan ara rapora göre, sporcuların belirti göstermeseler bile 4-5 günde bir Kovid-19 testi yaptırmaları da zorunlu tutuluyor.

Yurt dışından gelecek sporseverler, Japonya'ya giriş yaptıktan sonra 14 gün karantinada kalmadan Tokyo'daki olimpiyat oyunlarını izleyebilmeyi umut ediyor, ama bunun kararı önümüzdeki ilkbahar verilecek.

Koronavirüs nedeniyle bir yıl ertelenen Tokyo Olimpiyatları 23 Temmuz ile 8 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılacak.