Spor

Tokyo 2020'de Çin, erkekler senkronize 10 metre platform atlamada altın madalyayı kaçırdı

Cao Yuan ve Chen Aisen, Tokyo'da Pazartesi günü öğleden sonra düzenlenen erkekler senkronize 10 metre platform atlama müsabakasında Çin'in Olimpiyat Oyunların'da art arda beşi...

Abone Ol

Cao Yuan ve Chen Aisen, Tokyo'da Pazartesi günü öğleden sonra düzenlenen erkekler senkronize 10 metre platform atlama müsabakasında Çin'in Olimpiyat Oyunların'da art arda beşinci kez altın madalya kazanma şansını kaçırdı. Altın madalya İngiltereli Tom Daley ve Matty Lee'nin oldu. Cao ve Chen dördüncü tura kadar sıralamada liderdi. Fakat İngiliz sporcular geriden gelerek toplamda 471,81 puan kaydetti. Çinli ikiliyse yarışı 470,58 puanla tamamladı. Rusya Olimpiyat Komitesi'ni (ROC) temsil eden Aleksandr Bondar ve Viktor Minibaev ise 439,92 puanla üçüncü en iyi dereceyi aldı. Cao, "Altın madalyayı kaçırmak kesinlikle hayal kırıklığı yarattı. Detaylara daha fazla odaklanmalıydık. İngiliz çift kazanana kadar tüm sakinliğini korudu" diye konuştu.

Altın madalya kazanan İngiltereli sporcular Thomas Daley (solda) ve Matty Lee, ödül töreninin ardından fotoğraf için poz veriyor. (Fotoğraf: Chen Jianli/Xinhua)

Bu, 2016 Olimpiyatları'nda erkekler senkronize 3 metre tramplen atlama branşında alınan altının ardından, İngiltere'nin erkekler atlama dalında aldığı ikinci Olimpiyat altın madalyası oldu. Çin, 2004'ten bu yana erkekler senkronize 10 metre platform atlamada art arda dört kez Olimpiyat altın madalyası kazanmıştı. Almanya'nın dünya şampiyonluğunu kazandığı 2013'teki Dünya Şampiyonası istisnası dışında, Olimpiyat Oyunları'nda ve Dünya Şampiyonaları'nda dağıtılan son 10 altın madalyanın dokuzunu Çin kazandı.