Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı Alman Ekonomi Bakanı'ndan, Çin yapımı elektrikli araçlara yönelik gümrük vergileri konusunda siyasi çözüm çağrısı

LHASA, 17 Ağustos (Xinhua) -- Geleneksel Lhasa Shoton Festivali kutlamaları, Çarşamba günü Çin'in güneybatısındaki Tibet Özerk Bölgesi'nin merkezi Lhasa'da başladı. Kelime anlamıyla "yoğurt ziyafet festivali" olan Shoton Festivali, Tibetliler için en önemli etkinliklerden biri olma özelliğini taşıyor. Kökeni 11. yüzyıla uzanan festival, bölge sakinlerinin meditasyon inzivalarını bitiren keşişlere yoğurt ikram ettikleri bir dini tören olarak başlamış.

Çin'in güneybatısında yer alan Tibet Özerk Bölgesi'nin merkezi Lhasa'daki Drepung Manastırı'nda düzenlenen "Buda'nın Güneşlenmesi" töreninde görülen büyük bir Thangka tablosu, 16 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Tenzin Nyida/Xinhua)

Çin'in güneybatısında yer alan Tibet Özerk Bölgesi'nin merkezi Lhasa'daki Drepung Manastırı'nda büyük bir Thangka tablosu taşıyan keşişler, 16 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Tenzin Nyida/Xinhua)

Çin'in güneybatısında yer alan Tibet Özerk Bölgesi'nin merkezi Lhasa'daki Drepung Manastırı'nda büyük bir Thangka tablosu taşıyan keşişler, 16 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Tenzin Nyida/Xinhua)

Çin'in güneybatısında yer alan Tibet Özerk Bölgesi'nin merkezi Lhasa'daki Drepung Manastırı'nda düzenlenen "Buda'nın Güneşlenmesi" töreninde, büyük bir Thangka tablosuna bakan Budistler ve ziyaretçiler, 16 Ağustos 2023. (Fotoğraf: He Bingjie/Xinhua)

,Çin'in güneybatısında yer alan Tibet Özerk Bölgesi'nin merkezi Lhasa'daki Drepung Manastırı'nda düzenlenen "Buda'nın Güneşlenmesi" töreni için hazırlanan keşişler, 16 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Tenzin Nyida/Xinhua)

Çin'in güneybatısında yer alan Tibet Özerk Bölgesi'nin merkezi Lhasa'daki Drepung Manastırı'nda düzenlenen "Buda'nın Güneşlenmesi" töreninde büyük bir Thangka tablosunun üzerindeki sarı örtüyü kaldıran keşişler, 16 Ağustos 2023. (Fotoğraf: Tenzin Nyida/Xinhua) 

Editör: Şeymanur Erbay