Kara boyunlu turnalar, her yıl Ekim ayı civarında Tibet'e gelir ve yiyecek aramak için bölgenin kuzeyindeki sulak arazilerde ve arpa tarlalarında konaklar.

Rusya'da 6.9 Büyüklüğünde Deprem! Rusya'da 6.9 Büyüklüğünde Deprem!

Kara boyunlu turnalara yönelik korumayı artırmak için 1993 yılında Lhunzub Kasabası'nda kurulan doğa koruma alanı, her yıl artan sayıda kara boyunlu turnayı kışı burada geçirmeleri için kendine çekiyor.


Çin'in güneybatısında yer alan Tibet Özerk Bölgesi'nin merkezi Lhasa'daki Lhunzub Kasabası'nda bulunan doğa koruma alanında dinlenen kara boyunlu turnalar, 12 Aralık 2020. (Fotoğraf: Huang Huo/Xinhua)

Tibet, vahşi hayvanları korumak için son yıllarda artan bir çaba gösteriyor. Geçen yılın sonuna kadar bölgede 412 bin 200 kilometre karelik alanı kaplayan 47 doğa koruma bölgesi oluşturuldu. Bu, bölgenin toplam yüz ölçümünün yüzde 34,35'ine denk geliyor.


Çin'in güneybatısında yer alan Tibet Özerk Bölgesi'nin merkezi Lhasa'daki Lhunzub Kasabası'nda bulunan doğa koruma alanının üzerinde süzülen kara boyunlu turnalar, 12 Aralık 2020. (Fotoğraf: Zhang Rufeng/Xinhua)
Editör: İRFAN KARSLI