Dünya

Tibet'te balıkçılık kaynakları için araştırma başlatıldı

Söz konusu platoda yer alan Tibet, dünyada eşi benzeri bulunmayan yüksek rakımlı bir su ekosistemine ev sahipliği yapıyor ve çoğunlukla "Asya'nın su kulesi" olarak anılıyor. T...

Abone Ol

Söz konusu platoda yer alan Tibet, dünyada eşi benzeri bulunmayan yüksek rakımlı bir su ekosistemine ev sahipliği yapıyor ve çoğunlukla "Asya'nın su kulesi" olarak anılıyor. Tibet Tarım ve Kırsal İşler Departmanı Müdür Yardımcısı Li Shaomin, "Araştırma nesli tükenmekte olan ve ikinci sınıf ulusal koruma altında bulunan balık türleri için bir koruma mekanizmasının kurulması açısından büyük bir önem taşıyor" dedi.

Tibet'in balıkçılık kaynaklarına ilişkin daha önceki Tarım Bakanlığı tarafından 1992 ile 1994 yılları arasında yapılan büyük ölçekli araştırmada bölgede 71 balık türü ve alt türü olduğu tespit edilmişti. Tibet Tarım ve Kırsal İşler Departmanı'na göre, son yıllarda iklim koşullarındaki değişiklikle, Tibet'teki balıkçılık kaynaklarının bölgesel dağılımı, rezervleri ve habitatı değişti. Bu durum yeni kapsamlı bir araştırmanın yapılmasını gerekli kıldı.