Yurt

Tibet'in ekolojik alanı, bölgenin yaklaşık yüzde 90'ına yayılmış durumda

LHASA, 24 Aralık (Xinhua) Üçüncü bölgesel arazi araştırmasına göre Tibet, bugün 13 milyon hektardan fazla orman arazisi ile 80 milyon hektardan fazla otlak alana ev sahipliği...

Abone Ol

LHASA, 24 Aralık (Xinhua) Üçüncü bölgesel arazi araştırmasına göre Tibet, bugün 13 milyon hektardan fazla orman arazisi ile 80 milyon hektardan fazla otlak alana ev sahipliği yapıyor. Araştırmada, orman arazileri, otlaklar, sulak alanlar ve su alanları gibi ekolojik işlevlere sahip arazilerin kapladığı alanın 1,08 milyon kilometrekarenin üzerine çıktığı belirtildi. Söz konusu arazilerin 10 yıl önce yaklaşık 1,07 milyon kilometrekarelik alanı kapsadığı bildirildi.

Araştırma liderlerinden Li Yajun yaptığı açıklamada, ekoloji alanının genişlemesinin, Tibet'te son on yıl içinde gerçekleşen ekolojik yapılanmaya ilişkin başarıları vurguladığını ifade etti. Li, Tibet'in ekolojik koruma için gereken kırmızı çizgileri bilimsel olarak yeniden düzenleyeceğini ve ekolojik yapılanmayı bu kez, rasyonel olarak araştırmanın sağladığı veritabanına dayanarak hazırlayacağını belirtti.