Dünya

Tibet'in dış ticareti ilk yarıda yükseldi

Lhasa'nın gümrüklerinden Çarşamba günü yapılan yazılı açıklamada, bölgenin ithalat ve ihracatının ilk altı ay içinde toplam 1,98 milyar yuan (yaklaşık 304 milyon ABD doları) o...

Abone Ol

Lhasa'nın gümrüklerinden Çarşamba günü yapılan yazılı açıklamada, bölgenin ithalat ve ihracatının ilk altı ay içinde toplam 1,98 milyar yuan (yaklaşık 304 milyon ABD doları) olduğu belirtildi. Lhasa gümrük yetkilisi Yuan Jintao, etkin salgın kontrolü sayesinde Ocak-Haziran döneminde Tibet'teki üretim ve tüketim talebinin güçlü olduğunu, dünya genelindeki ticaret talebinin de küresel ekonominin toparlanmasıyla birlikte hızlandığını söyledi.

Bölge, yılın ilk yarısında dünya çapında 54 ülke ve bölge ile ticaret yaptı. Veriler, bu dönemde Tibet'in en büyük ticaret ortağının Almanya olduğunu ve ticaret hacminin 947 milyon yuana ulaştığını gösterdi. Bölgenin ithal edilen malları ağırlıklı olarak yüksek teknoloji ürünleri oldu ve ithalat hacmi 963 milyon yuana ulaştı. İhracat ise ağırlıklı olarak giysi ve ayakkabı da dahil olmak üzere yoğun işgücü gerektiren ürünlerden oluştu.