Yurt

Tibet, yedi 'kızıl turizm' rotası başlattı

Bölge Turizm Kalkınma İdaresi'ne göre, Tibet'in eşsiz doğal ve kültürel kaynaklarından sermaye sağlayan yeni turizm rotaları, vatansever eğitim üsleri, klasik "kızıl turizm" m...

Abone Ol

Bölge Turizm Kalkınma İdaresi'ne göre, Tibet'in eşsiz doğal ve kültürel kaynaklarından sermaye sağlayan yeni turizm rotaları, vatansever eğitim üsleri, klasik "kızıl turizm" manzara noktaları ve kırsal turizm merkezlerini bir araya getirerek ziyaretçiler için yüksek kaliteli turizm deneyimi sağlamayı hedefliyor.

Yeni rotalar üzerinde gerçekleşecek ilk turlar, her yıl 19 Mayıs'ta kutlanan Çin Turizm Günü'nde başlayacak. Bölge Turizm Kalkınma İdaresi Müdürü Wang Songping, "Kırsal canlandırma bağlamında, 'kızıl turizm' ile kırsal turizmin bütünleştirilmiş gelişimini teşvik etmek, yoksulluğun giderilmesinde elde edilen başarıların güçlendirilmesi için destek sağlayacak ve insanların gelirlerini artırmaları için daha fazla platform imkanı sunacak" dedi. Veriler, 13. Beş Yıllık Plan döneminde (2016-2020) Tibet'in yurt içi ve yurt dışından 157,6 milyondan fazla turist çektiğini ve turizmden yaklaşık 212,6 milyar yuan (32,7 milyar ABD doları) gelir kazandığını gösterdi.