LHASA, 14 Ekim (Xinhua) -- Çin'in güneybatısındaki Tibet Özerk Bölgesi'ndeki Parga kasabası üzerinde güneşin ilk ışıkları parlarken Pasang Phuntsok'un iş günü, teslimat için paketleri ayırmasıyla başlıyor. Tibet'in Ngari ilindeki 4.700 metre rakımlı, 2.000'den fazla nüfuslu kasabanın tek postacısı 30 yaşındaki Pasang Phuntsok. Pasang Phuntsok, yaylanın ulaşım altyapısının gelişmesi ve bölgede yaşayanların artan talepleriyle bölgedeki posta ve ekspres teslimat endüstrisinin nasıl geliştiğinin ilk elden şahidi oldu. Pasang Phuntsok, Parga'daki postanenin kurulmasından sekiz yıl sonra 2017'de üniversiteden mezun olmasının ardından çalışmaya başladı.

Pasang Phuntsok, "O zamanlar, çok az posta ve koli olduğu için ve hepsi de ben işe başlamadan önce geçici postacılar tarafından teslim edildiğinden yerel halk herhangi bir posta servisine neredeyse hiç ihtiyaç duymuyordu" dedi. Pastoral bölgeye ulaşımın zor olması, soğuk iklim, kötü yol koşulları ve seyrek nüfus nedeniyle işe alışması biraz zaman aldı. Pasang Phuntsok, tek yönlü güzergahının 180 km'den fazla olması nedeniyle günlük teslimatını tamamlamak için 12 saatten fazla zaman harcıyor. "Her gün dışarıda uzun süre kalınca kışın soğuk ısırması ve ellerin çatlaması sıklıkla görülüyor" diyen Pasang Phuntsok bütün engellere rağmen işini tatmin edici bulduğunu belirtti. 2018 yılının Temmuz ayında Pasang Phuntsok, ahşap köprünün sel tarafından tahrip olması nedeniyle kasabadaki bir öğrenciye üniversite kabul mektubunu ulaştırmak için 53 km yürüdü. "Geldiğimde saat gece yarısına gelmişti. Yüzündeki heyecanı asla unutmayacağım" dedi.

2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak 2024 Çin Uluslararası İthalat Fuarı'na 70'ten fazla ülke ve kuruluş katılacak

Ahşap köprünün yerini beton bir köprü aldı ve bölge bugün asfaltlanmış düzgün yollarla iyi bir şekilde ulaşıma açıldı. Pasang Phuntsok, daha pek çok öğrenciye üniversite kabul mektuplarının yanı sıra çeşitli diğer şeyleri de teslim etti. Pasang Phuntsok "Elektrikli aletler bile götürdüm ve bunlar bir şekilde insanların hayatındaki dönüşümü yansıtıyor" dedi. Tibet'in posta ve ekspres teslimat endüstrisi, son on yılda hızlı bir şekilde büyüdü. Bu sektörün ticari faaliyetlerin ve insanların günlük yaşamının vazgeçilmez bir parçası olmasıyla, 2021'de bölgedeki ekspres teslimat noktalarının sayısı 450'ye, posta noktalarının sayısı 754'e yükseldi. Parga kasabasının postanesinde memur olan Phurdo Tashi, kasabadaki ortalama günlük posta ve paket sayısının 2018'den önce 40'tan azken bu sene 70'in üzerine çıktığını söyledi. Pasang Phuntsok, artan paket hacminin işini artık daha yoğunlaştırdığını belirtti ve "Umarım yerel posta ve teslimat hizmetlerine yardımcı olmak için daha fazla insan bana katılabilir" dedi.

Kaynak: rss